Selo Fuking će biti preimenovano u Fuging zbog ismevanja

Meštani austrijskog sela Fuking (Fucking) odlučili su da preimenuju svoje mesto u Fuging (Fugging) u nadi da naziv sela neće više biti predmet ismevanja, saopštile su lokalne vlasti.
"Opštinsko veće odlučilo je da Fuking preimenuje u Fuging od 1. januara 2021. godine", rekla je Andrea Holcner (Holzner) gradonačelnica Tarsdorfa u čijem je sastavu budući Fuging.
 
To mesto sa oko 100 meštana oko 350 kilometara zapadno od Beča godinama je predmet ismevanja. Razni šaljivci dolazili su da se slikaju pored table na ulazu u selo Fuking čiji naziv na engleskom jeziku ima nepristojno značenje.
 
Kasnije su te fotografije uz razne komentare završavale na društvenim mrežama.
 
U prošlosti nije postojala većina za promenu imena, samo su za tu promenu bili meštane koji žive u blizini table na ulazu u to mesto.
  • Titov Drvan

    01.12.2020 03:20
    E do Prčnja! Zabole me Jajce od smejanja!
  • mrx

    28.11.2020 12:30
    I like Fucking
    promena imena bi trebala da bude veća, ovako se još može "zloupotrebljavati". Inače trebali su iskoristiti brend za turizam, da proizvode suvenire i da se obogate. Verovatno će uskoro vratiti Fucking kada to shvate
  • Marjaskas

    27.11.2020 21:34
    Oce i Kurc da menja prezime

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.