Prerušile se u starice kako bi primile vakcinu

Dve sredovečne žene na Floridi prerušile su se u vremešne starice kako bi dobile vakcinu protiv kovida-19.
Prerušile se u starice kako bi primile vakcinu
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Žene, obe mlađe od 45 godina, "obukle su se kao bake" noseći šešire, rukavice i naočare kako bi izgledale starije od 65 godina, jer ljudi iznad te starosne granice imaju prioritet u dobijanju vakcine.
 
Raul Pinjo, direktor zdravstvenog odeljenja okruga Orandž, rekao je da pokušaj obmane pokazuje koliko je velika potražnja za vakcinama.
 
"Vakcina je trenutno najtraženija stvar i moramo da budemo oprezni", rekao je Pinjo.
 
Ipak, kostimi dve žene izgleda da su već jednom upalili. Obe su kod sebe imale kartice iz Centra za prevenciju i kontrolu bolesti koje označavaju da su već primile prvu dozu.
 
Pinjo je istakao da ne zna kako su uspele u tome prvi put, ali su u novom pokušaju uhvaćene.
 
Osoblje je primetilo da se dani rođenja iz njihovih saobraćajnih dozvola razlikuju od onoga što su tvrdile, pa su obe žene, starosti 44 i 34 godine, upućene na dalju proveru.
 
Ovakvi slučajevi nisu neuobičajeni i mnogi pokušavaju da prevare sistem i dođu do vakcine. Prošlog meseca bogati par Kanađana je odleteo u zabačeni deo zemlje i glumio da su pripadnici domorodačkog stanovništva, koje je bilo u prioritetnoj grupi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.