Nađena čokolada stara 121 godinu, poklon kraljice Viktorije vojnicima

Čokoladica stara 121 godinu, deo pošiljke koju je kraljica Viktorija naručila za britanske vojnike na ratištu u Južnoafričkoj Republici, pronađena je u svojoj originalnoj limenci u potkrovlju kuće u Engleskoj, prenosi u sredu Rojters.
Nađena čokolada stara 121 godinu, poklon kraljice Viktorije vojnicima
Foto: Pixabay
Čokolada je pripadala Henriju Edvardu Pastonu Bedingfildu, engleskom aristokrati koji se borio u Drugom burskom ratu. Pronađena je u pakovanju od šlema u njegovoj 500 godina staroj porodičnoj kući na istoku Engleske.
 
"Ovo je izuzetno otkriće", rekla je Ana Forest, kurator muzeja.
 
Na čokoladici se nalazi ručno ispisana poruka kraljice Viktorije: "Želim vam srećnu Novu godinu", ugraviran natpis "Južna Afrika 1900", kao i kraljičin portret.
 
Veruje se da je Henri zadržao šlem i čokoladu, kao uspomenu na učešće u ratu. Stvari su otkrivene kod njegove ćerke Fransis, koja je u 2020. preminula u 100. godini.
  • g pen

    01.04.2021 12:59
    Igumane, i ja se slazem za belgijsku cokoladu. Dodao bih da ne moras cak ni belgijsku nego kada bude prilika mozes trknuti do Temisvara pa probaj Rom cokoladu. Ej, dokle su patriJoti srozali drzavu da nemas ni cokoladu normalnu je za ne verovati, sramite se. Mada, mozes i do Linde na bombone.
  • NS Oldtajmer

    01.04.2021 07:37
    # Igumane
    kupi kvalitetnu, rucno pravljenu, belgijsku cokoladu.... pa da te onda cujem
  • iguman

    31.03.2021 19:44
    Verujem da je ukusnija od ovih, sadasnjih sapunjara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.