Vakcinacijom protiv kovida mame turiste u Drakulin dvorac

Posetioci Drakulinog dvorca pre će pronaći tragove uboda na svojoj ruci nego na vratu, nakon što su lekari u toj rumunskoj turističkoj atrakciji u Transilvaniji uspostavili centar za vakcinaciju.
Lekari i medicinske sestre, koji na svojim mantilima nose nalepnice sa očnjacima, besplatno nude vakcinu Fajzer svim posetiocima dvorca Bran, za koji se veruje da je poslužio kao dom vampira u romanu "Drakula", pisca Brama Stokera.
 
Osoblje dvorca veruje da će ova, nadasve neuobičajena usluga, privući više ljudi u dvorac smešten u rumunskim Karpatima, gde je broj turista od početka pandemije drastično pao.
 
Ko god želi, može bez zakazivanja da dođe svakog vikenda u maju i besplatno se vakciniše. Takođe, imaju slobodan ulaz na izložbu na kojoj su predstavljene 52 srednjovekovne sprave za mučenje.
 
Vlada namerava da do septembra vakciniše 10 miliona ljudi, ali istraživanje pokazuje da su Rumuni među istočnoevropskim članicama najmanje voljni da se vakcinišu protiv kovida19.
  • kakadu

    09.05.2021 19:13
    Vakcinacijom ih namame, pa ih na srednjovekovnim spravama muče.
  • Karalua

    09.05.2021 19:09
    Hm sad onih 3000 din i ne zvuci lose :p

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.