VIDEO: Autoput na kojem možete polukružno okrenuti

Polukružno okretanje na autoputu po pravilu je nemoguće, osim u ovakvim slučajevima.
Kina je ogromna zemlja raznovrsnih pejzaža, koji vrlo često pred građevinare stavljaju velike izazove. To je posebno uočljivo u izgradnji puteva, koja poslednjih godina drastično menja zemlju. Impresivni građevinski poduhvati događaju se vrlo često, poput ovog u provinciji Guejdžou.
 
Radi se o planinskom području u kojem je veći deo autoputa podignut iznad zemlje, a neretko se kolovoz useca u vrhove planina. Mesta je toliko malo da je ponekad nemoguće izgraditi isključenje sa autoputa. U takvim slučajevima prave se ovakve petlje, gde se prilikom isključenja sa autoputa petljom polukružno okrećete i menjate smer kretanja u pravcu koji ima izgrađen silazak sa autoputa prema mestu Houhau.
 
Ovim polukružnim skretanjem se vozi do 40 km/h, a radi se o jednoj od najimpresivnijih putnih infrastruktura izgrađenih u novije vreme.
 
Kina trenutno ima mrežu autoputeva dugu čak 150.000 kilometara, a godišnje gradi oko 10.000 kilometara novih autoputeva.
 
  • NSdjanin

    15.05.2021 08:14
    Nemoguće?!
    Na Tajlandu postoji mogućnost za polukružno okretanje na skoro svakom autoputu, i to na skoro svakih 10ak kilometara, tako da ne znam na šta ste mislili pod ovim "nemoguće"?! Gde je nemoguće? U Kini i Srbiji?!
  • BobaNs

    11.05.2021 13:40
    A vidim ti si pismen i skolovan covek, aj majke ti ne lupaj vise, jedino sto ste videli je SAD i to vam je sve, a Kini su duzni 700 milijardi, tako da ne znam ko je beda
  • Uništena priroda

    11.05.2021 12:40
    Jadni koji će ovo održavati
    rasturanje prirode.Bas na najdivljijem delu polukruzno okretanje a moze polukruzno da se okrene i u svom smeru videli smo kod nas da voze kontra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.