Prvi čovek sibirske regije kažnjen zbog roštiljanja na otvorenom

Prvi čovek sibirske regije Burjatije kažnjen je zbog roštiljanja na otvorenom, što je protivzakonito u sezoni šumskih požara.
Prvi čovek sibirske regije kažnjen zbog roštiljanja na otvorenom
Foto: Pixabay
Masovni požari poslednjih godina sve češće haraju ruskim prostranstvima, naročito u Sibiru i na Dalekom istoku. Pospešuju ih male količine padavina i dramatični toplotni udari koje naučnici povezuju s klimatskim promenama. 
 
Upravo zbog toga je vlada ruske republike Burjatije usvojila zakon koji nalaže da se u sezoni ne sme ložiti na otvorenom, a prekršila ga je - osoba koja joj je na čelu. 
 
"Ministarstvo me kaznilo za paljenje roštilja. I nemam šta prigovorim jer su u pravu", napisao je Tsidenov na Instagramu objavivši fotografiju roštilja i kazne. A ona iznosi 3.000 rubalja, što je oko 35 evra. 
 
Tsidenova je gubernatorom Burjatije imenovao Vladimir Putin 2017. 
 
Zvaničnici ove planinske regije uz obalu Bajkala poslednjih meseci su zabeležili 78 požara na 1.000 hektara, a čuvari zakona napisali su 1.200 kazni za kršenje protivpožarne bezbednosti u ukupnom iznosu od 23.000 evra. 
  • Ivan

    11.06.2021 20:06
    .
    To je kao da kazne ministra saobracaja za izazivanje nesrece...oooops ovo je Sibir

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.