FOTO: Vlada Crne Gore prodaje državni "majbah", mora da se štedi

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore objavilo je poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju automobila marke Mercedes-benc, model majbah S 650, registarskih oznaka PG-HM542.
"Svaki evro je važan u godini socijalne pravde! Rasipništvu je kraj, novac od prodaje ide tamo gde je najpotrebnije - socijalno ugroženima", rekao je ministar Milojko Spajić, a kako je navedeno u oglasu, početna cena navedenog vozila je 456.933,18 evra, prenosi RTS.
 
"Prodaja imovine će se vršiti javnim usmenim nadmetanjem u Budvi, Babin do, Ulica Osma, br. 1, u petak, 23. jula, sa početkom u 19:00 časova", navodi se u oglasu objavljenom na sajtu Vlade Crne Gore.
 
 
Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju podnosioci prijava, odnosno sva zainteresovana lica koja uplate depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cene za predmetnu imovinu i to 22.846,65.
 
Vlada Crne Gore je sredinom februara usvojila predlog za davanje saglasnosti za prodaju dva "majbaha".
 
 
Tada je premijer Zdravko Krivokapić rekao da će sredstva od prodaje biti uplaćena u budžet, i da će se koristiti za pomoć ugroženim građanima.
 
Dva "majbaha" je krajem 2017. i početkom 2018. kupila Agencija za nacionalnu bezbednost za 1,2 miliona evra.
 
Vijesti podsećaju da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nedavno izjavio da predsednik Milo Đukanović nije ispoštovao zaključak Vlade, kojim je određena prodaja "majbaha", i da se oglušio se o zahtev koji mu je uputila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) za povraćaj vozila, kako bi se sproveo postupak prodaje.
 
Zbog toga se, kako je kazao, procena vrednosti vozila ne može izvršiti.
  • mrva

    26.06.2021 20:00
    Zbog takvog bahatog ponasanja i rasipnistva bi oni koji su kupili te automobile novcima gradjana trebali u zatvor! Jadne balkanske drzavice koje nemaju novca da pokrpe rupe na putevima, ali zato se daje vise od milion evra na dva automobila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.