"Srebrni" džudisti otišli u obilazak Tokija pa morali odmah da napuste Olimpijske igre

Dvojici džudista iz Gruzije oduzete su olimpijske akreditacije i naloženo im je da odmah napuste Olimpijske igre, zbog toga što su izašli iz olimpijskog sela i otišli u obilazak Tokija.
"Srebrni" džudisti otišli u obilazak Tokija pa morali odmah da napuste Olimpijske igre
Foto: Pixabay
U skladu sa odlukom Organizacionog komiteta Olimpijskih igara, sportistima je zabranjeno da napuštaju olimpijsko selo, osim kada organizovanim prevozom idu na takmičenja.
 
Samovoljno napuštanje olimpijskog sela nije smelo da se dogodi i zbog toga smo dvojici sportista oduzeli akreditacije, rekao je portparol Organizacionog komiteta Masanori Takaja.
 
On nije naveo o kome se radi, ali je nešto kasnije Olimpijski komitet Gruzije saopštio da su bez akreditacija ostali džudisti Važa Margvelašvili i Laša Šavdatuašvili, koji su osvojili srebrne medalje.
 
U saopštenju su naveli da su oni u svakom slučaju morali da otputuju, jer su organizatori, zbog vanrednog stanja u Tokiju, odlučili da svi sportisti moraju da napuste Japan najkasnije 48 sati po završetku svojih takmičenja.
 
Kada su izlazili iz olimpijskog sela niko ih nije zaustavio i zbog toga su mislili da je dozvoljeno da ga napuste, a otišli su da se vide sa svojim dobrim prijateljem, stoji u saopštenju.
 
Njihov prekršaj je otkriven kada su lokalni mediji objavili da se dvojica sportista slobodno kreću po Tokiju i fotografišu se pored Tokijskog tornja.
  • Ana

    02.08.2021 12:06
    @Putuj igumane
    01.08.2021 • 14:46
    @Zoran
    Radio sam 6 meseci u Japanu i mogu reći da je meni čak i u Srbiji mnogo bolje......



    Ne mogu da shvatim kako si izdrzao 6 meseci u Japanu s obzirom da ne volis sisteme u kojima vlada red (posto si naveo da ti je ovde bolje.)
  • Nemanja

    02.08.2021 09:47
    @Zoran


    Dobio si minuse od ljubitelja nediscipline i javasluka.
  • Zoran

    01.08.2021 16:22
    @Putuj igumane
    01.08.2021 • 14:46
    @Zoran
    "Radio sam 6 meseci u Japanu i mogu reći da je meni čak i u Srbiji mnogo bolje. "


    Da, u Srbiji je mnogo "bolje".
    Ako mislis na nedisciplinu, nerad, javasluk, korupciju, nesudjenje kriminalcima, neisplacivanje plata ... tu si onda u pravu, kod nas je po tom pitanju zaista "bolje".
    U Japanu se nece desiti da covek ubije zenu na pesackom prelazu i dobije kucni pritvor.
    Ili da se napuni hala sa clanovima jedne stranke i time prenosi zaraza.
    Pa mi ne mozemo da se merimo niti sa komsilukom a kamoli sa drzavom koja je svetlosnim godinama daleko od nas.
    P.S. i da, putovacu tj iselicu se preko, istina ne bas u Japan vec mnogo blize, u EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.