U Holandiji apeluju da se vozi brže

Znate kako je sa saobraćajnim pravilima i kampanjama - oni koji su odgovorni za bezbednost saobraćaja uvek traže da prilagodite brzinu uslovima kolovoza i ograničenjima i da usporite.
U Holandiji apeluju da se vozi brže
Foto: Pixabay
Ali u Holandiji imaju različite probleme, pa će pokrenuti kampanju kako bi vozači bili na jednom putu - brži.
 
Kampanja se odnosi na glavni put N34, koji prelazi pokrajinu Drenthe, na severoistoku zemlje. Tamo je brzina ograničena na 100 km/h, ali izgleda da vozači to zanemaruju i često voze 50-60 km/h.
 
Problem nastaje jer su razlike između ograničenja i vozača koji voze pod ograničenjima i onih koji voze samo 50 km/h prevelike i često dolazi do opasnog kočenja i preticanja.
 
Da bi se rešili svi ovi problemi, bilo bi lakše spustiti ograničenje brzine na 80 km/h, ali vlada se tome protivi, jer niža brzina ne odgovara tipu puta.
 
Zbog toga će na društvenim mrežama biti pokrenuta kampanja i distribuirani pamfleti za podsticanje vozača da budu brži.
 
Policija će biti prisutnija duž puta pa se veruje da će sve ovo pomoći vozačima da ubrzaju.
  • Slucaj

    01.08.2021 19:28
    Rekoh vec da je neki dan covek na autoputu vozio 60 km/h. Veoma, veoma opasno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.