VIDEO: Biciklisti u nemačkom gradu dobili most sa podnim grejanjem

Biciklisti u jugozapadnoj Nemačkoj dobili su most s podnim grejanjem samo za sebe.
Jedan od prvih svetskih biciklističkih mostova s podnim grejanjem otvoren je u gradu Tebingenu. To biciklistima omogućuje sigurniju vožnju po zimskim uslovima, rekao je gradonačelnik grada Boris Palmer prilikom nedavnog otvaranja mosta, kada je i sam prešao most biciklom.
 
Iako putevi i mostovi s podnim grejanjem nisu nepoznanica, a sve češće se razmatra njihovo uvođenje u područjima sa saobraćajnim gužvama i oštrim zimama, most s podnim grejanjem retkost je za bicikliste.
 
Štaviše, stručnjaci iz Nemačkog kluba biciklista (ADFC) navode da ne znaju da je ikada ranije izgrađen biciklistički most s podnim grejanjem.
 
Gradovi širom Evrope i drugde ubrzano poboljšavaju svoju biciklističku infrastrukturu, posebno uvođenjem zaštićenih biciklističkih staza, s obzirom na porast broja biciklista tokom pandemije.
 
"Zagrejani mostovi za bicikliste imaju smisla. So ne može 100 odsto da ukloni led s puta, a to važi i za mostove", rekla je portparolka ADFC-a.
 
  • Dragan

    09.08.2021 08:03
    Ah
    U Stokholmu bicikl i romobil su zakon.Kod njih bar 70% se kreće pešice ili biciklom a mladi romobilom.Jedna kolovoza traka po sredini kolovoza kod malih ulica je za bicikle bez ivičnjaka. Kod širokih ulica po jedna kolovoza traka sa svake strane za bicikle. Biciklističke trake obeležene punom linijom a neke i ofarbane.
  • Marija

    05.08.2021 22:32
    A mi
    Nismo jos ni na nivou biciklisticka parkiralista da imamo, ni u centru nema dovoljno niti ispred javnih preduzeca tip MUPa, fakulteta, a kamoli zasticene staze. Rec most necu ni pominjati. To je sve za nas SF
  • Brlja

    05.08.2021 09:10
    Tübingen
    Jedan predivan grad, živim u njemu, pun zelenila, kao moj Novi Sad pre 30 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.