Italija zabranjuje skijanje pijanima, skijaše će na kraju staze čekati alko-test

Skijaške staze poput autoputeva: sa svojim pravilima, kontrolama, ali i visokim kaznama za sve one koji ih ne poštuju.
Italija zabranjuje skijanje pijanima, skijaše će na kraju staze čekati alko-test
Foto: Pixabay
U Italiji, naime, od januara 2022. stupa na snagu odredba koja donosi mnoge promene, a jedna od njih je i alko-test, baš poput onih kojima mogu da budu podvrgnuti vozači.
Iako skijaška sezona u Italiji zvanično počinje 4. decembra u Valle d'Aosta na Ćerviniji, staza Cervino Ski Paradise otvorena je još 6. novembra.
 
Svi oni koji već uživaju na snegu koriste priliku da popiju poznati bombardino: originalni recept iz 1972. godine opisuje ga kao piće u koje se stavlja kafa, brendi, žumance sa šećerom i šlag; punč ili rakiju, dok ne stupi na snagu odredba koja će zabranjivati njihovo konzumiranje.
 
Nova odredba koja stupa na snagu u januaru 2022. predviđa ne samo da svi koji imaju manje od 18 godina moraju da nose kacigu, već i da imaju polisu osiguranja koja pokriva štetu učinjenu sebi ili drugima.
 
Baš kao da je reč o vozačima automobila, takođe, ni skijaši neće moći da idu na stazu "pod gasom", odnosno na kraju staze bi mogla da ih dočeka policija koja će ih podvrgnuti alko-testu, te ukoliko rezultira da su popili a zatim skijali, kazne su jako visoke.
 
Osiguravajuće polise će moći da se kupe na licu mesta, dok je kazna za one koji je nemaju od 100 do 150 evra uz oduzimanje ski pasa.
 
Za skijaše koji skijaju pod dejstvom alkohola ili droga kazna je od 250 do 1.000 evra.
 
Dozvoljeni nivo alkohola u krvi je 0,5 grama po litru, a preko toga se radi o prekršaju, dok oni čije vrednosti prelaze 0,8 grama čine krivično delo.
 
Dakle, ne samo grin pas koji je potreban ne bi li se skijalo, kao i u svim zatvorenim prostorijama, potrebno je poštovati i nova pravila koja će uskoro biti n

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.