Pentagon otvara kancelariju za NLO

Ministarstvo odbrane SAD je odlučilo da otvori kancelariju za NLO incidente.
Pentagon otvara kancelariju za NLO
Foto: Pixabay
Objava od utorka uveče će značiti da se pokreće Grupa za identifikovanje vazdušnih objekata (AOIMSG), koja će biti pod odsekom ministarstva odbrane za obaveštajne podatke i bezbednost.
AOIMSG će raditi za ministarstvo odbrane i celu američku vladu kako bi "otkrila, identifikovala i objasnila objekte od interesa u američkom vazdušnom prostoru, i da proceni da li postoje pretnje za bezbednost letenja i nacionalnu sigurnost", prema objavi dokumenta ministarstva odbrane SAD.
Nik Poup, bivši istražitelj NLO za britansko Ministarstvo zdravlja, rekao je da pozdravlja potez, koji bi trebalo da znači bolju koordinaciju između više strana.
 
"To dodatno destigmatizuje ovo pitanje priznavanjem implikacija po nacionalnu bezbednost", rekao je Poup za "Dejli mejl".
 
U junu je Pentagon objavio izveštaj Radne grupe za identifikaciju nepoznatih objekata, ali nije ponudio objašnjenje za 143 od 144 događaja od 2004. godine, dodaje britanski list.

Teme

NLO
  • Miodrag

    29.11.2021 15:42
    Miševi
    Šta je skeptici, gde ste? Nema vas miševi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.