VIDEO: Napravili tri metra visoku božićnu jelku od flašica vakcina protiv kovida

Na jednom od najvećih punktova za vakcinaciju u Rumuniji osvanula je tri metra visoka jelka napravljena od praznih bočica Fajzerovih vakcina.
Stablo je napravljeno od ukupno 19.000 praznih bočica koje osvetljavaju LED lampice.
Ideja o ovom ukrasu rodila se još u martu 2021. godine, a osoblje je na projektu radilo od novembra.
Osoblje je, kažu, nekad ostajalo i do dva sata ujutro, nakon radnog vremena, da bi napravili ovu jelku.
 
"Drvo koje imamo napravljeno je pretežno od Fajzerovih bočica koje prikupljamo od 1. marta 2021. godine. Za izradu je utrošeno otprilike 19.000 flašica. Donji nivo je napravljen od Moderna bočica, a pokloni su izrađeni od vakcina Džonson i Džonson", rekao je u za AP dr Radu Kristijan, koordinator centra za vakcinaciju.
 
"Zahvaljujemo svima onima koji su ovde primili vakcinu. Ovako želimo da pokažemo koliko smo zahvalni što su odabrali naš centar da prime vakcinu, a to je 200.000 njih", dodao je.
 
  • Sosa

    07.12.2021 11:03
    Šta kasti a ne zaplakati.
  • Zanimljivo

    07.12.2021 11:01
    Ovo je možda ironično u svetlu činjenice da su stanovnici Rumunije i Bugarske najmanje vakcinisani u Evropi. Pitam se da li je to uticaj Ruske propagande da se smanji poverenje u postojeće državne institucije kao što je to urađeno kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva