Zubar s lažnom silikonskom rukom ipak vakcinisan

Jedan zubar u Italiji, koji se na punktu za vakcinaciju nedavno pojavio sa lažnom rukom, kaže da je od tada primio vakcinu i da je ona "najbolje oružje koje imamo protiv ove strašne bolesti".
Zubar s lažnom silikonskom rukom ipak vakcinisan
Foto: 021.rs
Doktor Gvido Ruso suočava se s mogućim krivičnim optužbama za prevaru jer je nosio ruku napravljenu od silikona kada se prvi put pojavio u centru za vakcinaciju u gradu Bjela na severu zemlje, prenosi agencija AP.
Italija je ranije ove godine uvela obaveznu vakcinaciju lekara i medicinskih sestara.
Ruso je, tokom pojavljivanja u jednoj italijanskoj emisiji, rekao da nije pokušavao da prevari vladu ili bilo koga drugog, već da je želeo da uloži lični protest protiv obavezne vakcinacije.
 
Medicinska sestra koja je primetila silikonsku ruku prijavila je Rusoa svojim menadžerima.
 
Zubar je priznao da njegov protest nije uspeo i da je sledećeg dana primio dozu vakcine u jednu od svojih pravih ruku "jer me je sistem na to obavezao".
 
Dodao je, međutim, da misli "da je u ovom trenutku vakcina jedino oružje koje imamo protiv ove strašne bolesti, ali da treba da postoji sloboda izbora".
 
Iako stopa vakcinacije u Italiji iznosi skoro 85 odsto među populacijom starijom od 12, ljudi u starosnom rasponu od 30 do 59 godina pokazali su se kao najotporniji na vakcinaciju, budući da skoro 3,5 miliona još nije primilo prve doze.
  • Novosadjanka

    10.12.2021 08:51
    Uzas sta rade jadnim ljudima. Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti