Big Ben će se oglasiti za Novu godinu

Čuveni londonski zvonik Big Ben oglasiće se za Novu godinu, nekoliko meseci pre kraja restauracije započete pre četiri godine, saopštio je danas britanski parlament.
Big Ben će se oglasiti za Novu godinu
Foto: Pixabay
Poznato zvono od 13,7 tona oglasiće se 31. decembra u ponoć sa tradicionalih 12 udaraca koji će označiti kraj 2021. i početak 2022. godine.
To će biti poslednji put da Big Ben zvoni pomoću privremenog mehanizma, naveo je parlament i dodao da će od proleća, prvobitni mehanizam, koji datira iz viktorijanske ere, biti ponovo pušten u rad.
Sat na zvoniku smeštenom u Elizabetinoj kuli na jednom krilu Vestminsterske palate, počeo je da radi 1859. godine i od tada gotovo neprekidno zvoni na svakih 15 minuta.
 
Britanske vlasti su odlučile da i za ovaj doček Nove godine otkažu vatromet kod Temze u blizini Big Bena, zbog epidemije korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti