VIDEO: Štrumpfovi, Talični Tom i drugi strip junaci na novom belgijskom pasošu

Od 7. februara, pasoši Belgije biće iliustrovani crtežima najpoznatijih belgijskih strip junaka počev od Štrumpfova, preko Taličnog Toma do Tin Tina i Marsupilamija.

To će biti i prilika za dalju promociju stripa kao nacionalne umetnosti na koju su Belgijanci veoma ponosni.

"Belgijski pasoš je jedan od najboljih na svetu, on je za nas izvor ponosa, ali i predmet želje falsifikatora. Zbog toga stalno radimo i na poboljšanju njegove bezbednosti", izjavila je šefica diplomatije Belgije, Sofi Vilmes.
Novi pasoši će uključivati 48 različitih sigurnosnih tehnika i trebalo bi da bude duplo bezbedniji od trenutnih kada je reč o zlopupotrebi.
 
Belgijski pasoš je u ovom trenutku sedmi najcenjeniji po mogućnostima za slobodu kretanja koju pruža nosiocu, među 199 nacionalnih pasoša.
 
 
Stari belgijski pasoši će važiti do isteka roka, a novi će biti dostupni u opštinama po ceni od 65 evra za odrasle i 35 evra za decu.
  • Ljubodrag

    30.01.2022 15:33
    ...
    Ko veli, bolje Tin Tin i Štrumpfovi nego Leopold II i odsečene šake u Belgijskom Kongu.
  • Marija

    30.01.2022 14:45
    Ponos
    Ako i ko moze da zaboravi Kongo!
    Mene bi bilo sramota da sam belgijanac...
  • /

    30.01.2022 09:29
    /
    spski pasos bi imao....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti