VIDEO: Zbog sankcija stoji zarobljeno više od 8.000 luksuznih automobila

Zbog uvedenih sankcija u luci Zeebrugge u Belgiji gotovo mesec dana stoji više od 8.000 novih luksuznih automobila.
Kako pišu strani mediji, radi se o luksuznim automobilima koji su još početkom aprila stigli morskim putem iz Azije i trebalo je da budu pretovareni i transportovani u Rusiju.
Međutim, u međuvremenu su uvedene strože sankcije koje zabranjuju izvoz vozila vrednijih od 50.000 evra. Posledica je da su brojni skupi automobili ostali zarobljeni u Belgiji.
U pitanju je niz luksuznih modela, od američkog kadilaka i japanskog leksusa pa sve do nemačkih premijuma predvođenih u Rusiji posebno poželjnim mercedesom.
 
Osim automobila, u luci se nalazi i druga roba koja je ostala zaglavljena zbog sankcija. Do sada je zaustavljen promet oko 1.100 kontejnera prema Rusiji, tvrde neimenovani izvori iz lučke uprave.
 
Kad su automobili u pitanju, pretpostavlja se da će biti prebačeni na druga tržišta.
 
"Automobili će verovatno ostati ovde dok ne pronađu kupce na drugim tržištima. Ne znamo ko su kupci u Rusiji ni u čijem su trenutno vlasništvu. Ovde ima prostora za 10.000 vozila", rekao je Mark Adriansens, direktor lučkog terminala za transfer automobila.
 
Zeebrugge je jedna od najvećih evropskih luka za transfer vozila s godišnjim prometom od čak dva miliona vozila i parkirnim prostorom za 210.000 vozila.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.