FOTO: Internet eksplorer dobio nadgrobni spomenik

Čim je Majkrosoft objavio da gasi podršku za Internet eksplorer i šalje ga u digitalnu penziju, društvene mreže su bile preplavljene uspomenama i dosetkama na račun ovog pretraživača.
FOTO: Internet eksplorer dobio nadgrobni spomenik
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedan Južnokorejac je bio toliko emotivan zbog prestanka postojanja da je podigao nadgrobni spomenik Internet eksploreru.
Era Internet eksplorera je završena.
 
 
"Majkrosoft" je prekinuo punu podršku za veb-pretraživač 15. juna, spustivši zavese na dvadesetsedmogodišnje nasleđe koje je počelo 1995. godine.
Veb-pretraživač je prvi put objavljen 1995. godine kao deo paketa dodataka Plus! za Vindouz 95. Navodno je dostigao svoj vrhunac 2003. sa oko 95 odsto udela u upotrebi. Ali sa pojavom novih, konkurentskih pretraživača, njihova korisnička baza je opala u godinama koje su usledile.
 
Oni koji su koristili računare kod kuće, u školama i kancelarijama tokom devedesetih i ranih dvehiljaditih, imaće lepa sećanja na Internet eksplorer. Za milione širom sveta, pretraživač je služio kao prva kapija za izlazak na svetsku mrežu.
 
Internet eksplorer je bio najčešće korišćen pretraživač u zemljama kao što su Južna Koreja i Japan. U Južnoj Koreji se više žali zbog penzionisanja nego u bilo kojoj drugoj zemlji, jer je Internet eksplorer bio obavezan za kupovinu preko interneta ili onlajn bankarstvo do 2014. godine.
 
Jedan verni obožavalac ovog pretraživača je odlučio da oda počast i podigne spomenik slavnom Internet eksploreru u gradu Gjeongdžuu.
 
 
"Bio je dobar alat za preuzimanje drugih pretraživača", stoji u poruci na nadgrobnom spomeniku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.