Ajfelova kula dobija kozmetičko farbanje od 60 miliona evra

Ajfelova kula je "prošarana" rđom i neohodna joj je kompletna popravka, ali umesto toga dobija kozmetičko farbanje vredno 60 miliona evra uoči Olimpijskih igara 2024. godine.
Ajfelova kula dobija kozmetičko farbanje od 60 miliona evra
Foto: Pixabay
To se navodi u poverljivim izveštajima koje je preneo francuski časopis "Marijan".
Kula od kovanog gvožđa visoka 324 metra, koju je sagradio Gistav Ajfel krajem 19. veka, među najposećenijim je turističkim atrakcijama na svetu i svake godine ugosti oko šest miliona posetilaca, prenosi Rojters.
Medutim, "Marijan" je citirao poverljive izveštaje stručnjaka koji ukazuju na to da je ona u lošem stanju i prepuna rđe.
 
"Da Gistav Ajfel poseti to mesto doživeo bi srčani udar", rekao je za "Marijan" jedan neimenovani menadžer.
 
U izveštaju se navodi i da kompanija SETE, koja brine o Ajfelovoj kuli, nije bila odmah dostupna za komentar. Trenutno je u toku farbanje, što je dvadeseti put u istoriji tornja.
 
Rojters ističe da je trebalo da bude "skinuto" 30 odsto kule, a zatim da budu naneta dva nova sloja, ali kašnjenja u radovima izazvana pandemijom i prisustvom olova u staroj boji dovela su do toga da će samo pet odsto građevine biti tretirano. Navodi se i da SETE dugo okleva da zatvori toranj zbog turističkog prihoda koji bi izgubili.
  • sad

    05.07.2022 09:10
    će
    zelenović ,čuta , žuti prsluci i lutovac da blokiraju gazelu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti