VIDEO: Celo selo u Španiji na prodaju za 250.000 evra

Selo Salto de Kastro, koje se nalazi na severozapadu Španije, ponuđeno je na prodaju po ceni od 250.000 evra.
Selo je smešteno na granici Španije i Portugalije, u provinciji Zamora, a udaljeno je tri sata vožnje od Madrida. U selu se nalazi mnoštvo građevina kakve se inače mogu pronaći u malom španskom gradu, ima 44 doma, hotel, crkvu, školu, gradski bazen, pa čak i barake koje su se koristile za smeštaj civilne garde.
Međutim, selo nema stanovnika jer je napušteno pre više od trideset godina. Trenutni vlasnik ga je kupio početkom ovog milenijuma s namerom da ga pretvori u turističku lokaciju, ali je njegov plan osujetila ekonomska kriza u Evropi.
"Vlasnik je imao san da poseduje hotel, ali sve je zaustavljeno. Njegova želja je da se takav projekat ipak ostvari u budućnosti", rekao je Roni Rodrigez iz kompanije "Royal Invest", koja predstavlja aktuelnog vlasnika.
 
Oglas je privukao veliku pažnju, a želju za kupovinom je direktno pokazalo oko 300 ljudi. Upiti dolaze iz Rusije, Francuske, Belgije i Velike Britanije, a jedan od zainteresovanih je već dao avans za kupovinu.
 
Selo Salto de Kastro je izgradila kompanija "Iberduero", koja se bavi proizvodnjom električne energije, a namenila ga je za smeštaj porodica radnika koji su radili u blizini na rezervoaru početkom pedesetih godina prošlog veka. Ipak, nakon završetka projekta su se porodice odselile pa je selo potpuno napušteno krajem osamdesetih.
 
Ranije se selo takođe nudilo na prodaju, ali po ceni od 6,5 miliona evra, ali niko se nije javio. Vremenom je vandalizovano, pa je tražena suma dramatično smanjena i tako se danas prodaje za 250.000 evra.
 
Budućem vlasniku će biti potrebno više novca kako bi uredio selo i privukao posetioce, a procenjuje se da je potrebna investicija oko dva miliona evra kako bi postalo 100 odsto funkcionalno i profitabilno.
 
  • Backo DE

    13.11.2022 10:59
    Ako nije na vodi
    nema od toga ništa.

  • H

    13.11.2022 09:01
    H
    Ko jedan stan od 100m2 u novogradnji! Ili su oni presiromasni ili smo mi prebogati?
  • xqt

    13.11.2022 08:15
    Bolji smo od Španije
    Kod nas ima mnogo više opustelih sela, samo nema kupaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.