Nemački vojnici dobili nove uniforme SS veličine

Detaljnom inspekcijom novih maskirnih uniformi za nemačku vojsku utvrđena je "problematična" veličina - "SS" - koja podseća na nacističku prošlost, piše "Bild".
Prema pisanju nemačkog dnevnika, Bundesver je dobio hiljade novih uniformi veličine "SS", što je skraćenica koja podseća na jedinice "Šucštafel" koje su tokom Drugog svetskog rata počinile ratne zločine i organizovale Holokaust.
Trenutno je nejasno da li je do greške došlo prilikom naručivanja ili isporuke, navodi "Bild".
Verovatno se "SS" odnosi na "S šort", dodaje berlinski dnevnik.
 
Ministarka odbrane Kristine Lambreht naredila je vojnicima da iseku etikete sa svojih uniformi, odnosno ako etikete sadrže važne podatke, onda samo onaj deo na kojoj je označena veličina, navodi "Bild".
  • rista todorović

    15.11.2022 14:16
    Veličine
    S-small, M-medium, L-large, XL-extra large, XXL...video sam do 7XL, isto tako XS-extra small...ekstremno veliki i mali brojevi su veoma retki. Zavisi mnogo od zemlje proizvođača, kako nosim jaknu 3XL uporedivši je sa tablicom veličina (u cm) za jaknu kineske proizvodnje, ustanovio sam da mi treba 7XL. Ne mora se sve uvek politizovati jer bi toliki jezički purizam mogao dovesti do razmišljanja o promeni pisanja svih reči koje sadrže dvostruko s u svim jezicima koji ga imaju.
  • w/e

    15.11.2022 00:17
    ukr
    Neka ih posalju u Ukrajinu, tamo su nacisticki simboli nesto najnormalnije.
  • Balkanski špijun

    14.11.2022 11:43
    Izgleda da su zaboravili dedine priče kako im se on proveo na Istočnom frontu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.