VIDEO: Iz nemačkog muzeja ukradeno keltsko blago vredno nekoliko miliona evra

Velika količina starih zlatnika koji potiču iz oko 100 godina pre nove ere ukradena je iz muzeja u južnoj Nemačkoj.
Policija nemačke države Bavarske saopštila je da su zlatnici ukradeni iz Keltskog i rimskog muzeja u Manhingu, 60 kilometara severno od Minhena.
Tih 483 zlatnika otkriveno je 1999. za vreme iskopavanja drevnog naselja u Manhingu i smatra se najvećim nalazom keltskog zlata pronađenog u 20. veku.
Nemačka novinska agencija dpa javila je da su vlasti procenile vrednost zlatnika koji ukupno teže oko četiri kilograma na nekoliko miliona evra.
 
"Gubitak keltskog blaga je katastrofa. Kao svedoci naše istorije zlatnici su nezamenjivi", rekao je ministar za nauku i umetnost nemačke države Bavarske Markus Blume.
 
On je rekao da su lopovi pokazali "neverovatnu kriminalnu energiju".
 
Policija poziva svedoke koji su možda videli sumnjive osobe blizu muzeja ili imaju druge informacije koje bi mogle da dovedu do pronalaženja blaga da im se jave.
 
  • Paja

    01.12.2022 16:04
    Moze opklada ? Lopovi su garant nasi . Nas ponos iz Ercegovine,CG i Srbije .
  • Laloš

    26.11.2022 10:56
    To zlato mnogo više vredi kao numizmatička vrednost nego sama težina zlata. Nadam se da su toga lopovi svesni i da ih neće pretopiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.