Kakav je smeštaj za navijače u Kataru: Od najskuplje do najpovoljnije opcije

Mnogi navijači na Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru izrazili su ili prijatno iznenađene ili su razočarani ponuđenim smeštajem zbog visoke cene i popunjenih kapaciteta.
Kakav je smeštaj za navijače u Kataru: Od najskuplje do najpovoljnije opcije
Foto: FoNet/AP
Selo Barva Baharat al Džanub oko 30 kilometara od Dohe nudi najjeftiniji smeštaj od 80 evra za jednu noć u dvokrevetnoj sobi sa gvozdenim krevetima i ormarčićima i kupatilom, sa zajedničkom kuhinjom u trospratnim barakama.
Te barake su popunjene, a neki navijači su rekli da na fotografijama tih soba na internetu, smeštaj ne izgleda nešto posebno, ali je najvažnija cena.
Neki navijači u tim barakama su se žalili da nema stola ni stolica u sobama, ali su zadovoljni što su u blizini supermarketi i restorani otvoreni non-stop.
 
U šatorima veštačkog ostrva Ketaifan oko 20 kilometara od Dohe, navijači imaju drugačije iskustvo, a za jednu noć je potrebno izdvojiti 200 evra. Šatori su kao dvokrevetne sobe, imaju noćni stočić pored kreveta, lampu, električne utičnicie i ventilator.
 
"Nema televizije i nema klime", rekao je jedan navijač i dodao da nema ni pravog kupatila, to su kabinet za toalet sa crevom za vodu.
 
Međutim i na tom veštačkom ostrvu su popunjeni kapaciteti. Selo "Fan Village" oko 50 kilometara severno od Dohe nudi mnogo luksuzniji smeštaj sa prostranim i klimatizovanim šatorima, opremljenim televizorom, frižiderom i kupatilima. U nekim ima i mala teretana a ispred bazeni i pristup plaži. Cena za jednu noć je od 400 evra do 1.000 evra.
 
Među najskupljim opcijama koje su još uvek dostupne su sobe na usidrenom brodu za krstarenje koje koštaju više od 1.000 evra za jednu noć. Slična cena je za sobe u vilama.
 
Svetsko fudbalsko prventstvo traje do 18. decembra.
  • Že

    25.11.2022 12:28
    Žestoko me zabole kakve su cene smeštaja, imam drugih briga...
  • Zoki

    25.11.2022 12:27
    Nešto tako beskorisno i bezvezno kao ovaj Mundijal i uopšte bilo kakvo sportsko takmičenje, a čemu se bez ikakvog razloga daje toliki značaj. Ali tako je to jer je ljudska glupost veća od svemira.
  • Bombon

    25.11.2022 11:42
    Al je lep ovaj momak sa slike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.