Proglašeni najsrećniji gradovi u Kini, pogledajte šta je "merilo sreće"

Deset provincijskih prestonica i većih gradova i još 11 gradova na nivou prefektura proglašeni su za najsrećnije gradove u Kini za 2022. godinu, prenosi Sinhua.
Proglašeni najsrećniji gradovi u Kini, pogledajte šta je "merilo sreće"
Foto: Pixabay
Među najsrećnijim gradovima, proglašenim ove nedelje na forumu održanom u Hangdžou, glavnom gradu istočne kineske provincije Džeđiang, nalaze se Čengdu, Hangdžou, Ningbo, Sining, Guangdžou, Čangša, Šenjang, Hefej, Ćingdao i Nanđing.
Kao najsrećnija mesta izabrano je i deset gradova na nivou okruga i 10 gradskih distrikta.
Gradove su odabrali magazin Oriental Outlook i institut Liaovang koje vodi novinska agencija Sinhua, u dvomesečnom procesu koji je uključivao prikupljanje velikog broja podataka, upitnike i panel diskusije.
 
Gradovi su odabrani na osnovu napora koje preduzimaju u težnji za dobrobit ljudi i traženju kvalitetnog razvoja, zelenog razvoja i dobrog upravljanja. Osećaj sreće njihovih stanovnika vezan je i za lokalno obrazovanje, zapošljavanje, prihode, socijalnu zaštitu, zdravstvenu zaštitu i uslove života, navodi organizator.
 
Najsrećniji gradovi u Kini proglašavaju se svake godine od 2007.

Teme

kina
  • Merosina

    23.12.2022 18:24
    @pitanje
    Sto se tice Belorusije sigurno su srecniji nego Srbi, jer Belorusija ima veci bdp per capita nego Srbija, a racuni za grejanje i gas su im 1 evro mesecno .
  • Nebojsa

    23.12.2022 11:38
    Pitanje
    A šta kažu za Severnu Koreju ili Belorusiju, koji su tamo najsrećniji gradovi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.