Pentagon o broju prijavljenih NLO u SAD: Nisu vanzemaljci, ali su pretnja

SAD su prošle godine prikupile ukupno 510 izveštaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) od kojih su mnogi proleteli kroz osetljivi vojni vazdušni prostor.
Pentagon o broju prijavljenih NLO u SAD: Nisu vanzemaljci, ali su pretnja
Foto: Pixabay
Iako nema dokaza da je u pitanju vanzemaljska tehnologija, leteći objekti i dalje predstavljaju pretnju, navodi vlada u rezimeu izveštaja koji nema oznaku poverljivosti.
Pentagon je prošle godine otvorio Kancelariju za rešavanje anomalija svih domena, koja se isključivo bavi beleženjem i analizom svih izveštaja o neidentifikovanim pojavama.
Mnoge izveštaje o NLO prijavili su vojni piloti. U toku je i saradnja sa obaveštajnim agencijama o daljoj proceni tih incidenata.
 
"Događaji nastavljaju da se odvijaju u zabranjenom ili osetljivom vazdušnom prostor, što povećava zabrinutosti oko bezbednosti letenja ili da se radi o špijuniranju od strane protivnika", saopštila je Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe u svom izveštaju za 2022.
 
Ostatak izveštaja koji je poverljiv govori o tome koliko je tih objekata pronađeno u blizini lokacija gde rade nuklearne elektrane ili gde je skladišteno nuklearno oružje.
 
Nakon analize prijavljenih 510 slučajeva utvrđeno je da je većina "neupadljivih karakteristika" i da bi mogli biti definisani kao bespilotne letelice ili objekti nalik balonima.
 
Kancelarija Pentagona za anomalije takođe treba da analizira sve neidentifikovane objekte koji se kreću pod vodom, u vazduhu ili svemiru, kao i one koji se kreću između tih domena, što bi moglo predstavljati novu pretnju.
  • zztop

    14.01.2023 10:26
    A jel u vanzemaljce spadaju srbi kao nebeski narod , reko mi prota jevrem ...
  • odlučite se

    13.01.2023 21:32
    vanzemaljci po potrebi
    Ranije su krali krave i ljude, sada kruže oko nuklearnih elektrana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.