VIDEO Bosanska verzija Super Marija: Mujo treba da stigne do Neuma, usput sreće i Dodika

Pojavila se bosanska verzija popularne igrice Super Mario čiji glavni lik Mujo ima samo jedan cilj - stići do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.
Na Jutjub kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trejler igrice The Mujo, a u prvobitnoj verziji, objavljenoj u junu prošle godine, autori su objasnili kako će izgledati igrica.
Mujo nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a na sebi ima belu potkošulju, pojas i farmerke uz dodatak sunčanih naočara.
Putovanje počinje na severu zemlje, gde "žive najzanimljiviji ljudi", a zatim nastavlja svoju pustolovinu kroz BiH, suočavajući se s brojnim izazovima.
 
Na primer, mora da skupi novac u konvertibilnim markama kako bi kupio kul šešire, a u tome mu pomaže stari i vrlo duhoviti čarobnjak. Umesto spasavanja princeze, Mujin konačni cilj je da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.
 
Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja, a za dodatnu energiju pojesšće, naravno, burek i zatim se ugojiti. Na svom putu Mujo susreće nekoliko neprijatelja koje mora da savlada.
 
 
Njegova prva prepreka su policajci, a neki od njih mogu čak i da lete uz pomoć balona. Osim toga, tu je i jedan mišićavi muškarac spreman na tuču, pa Mujo mora da ga izbegne.
 
Osim toga, autori igrice na Instagram profilu otkrili su da će se Mujo na putu do Neuma susresti i s nekim bosanskim političarima, poput Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.