VIDEO: Mali asteroid osvetlio nebo iznad La Manša

Mali asteroid ušao je rano jutros u Zemljinu atmosferu i viđen je kako osvetljava nebo iznad Lamanša, stvarajući efekat zvezde padalice.
Meteorid veličine jednog metra ili mali asteroid viđen je jutros nešto pre 03.00 sata po srednjeevropskom vremenu, objavio je BBC.
Korisnici društvenih mreža, pojedini sa sedištem u južnoj Engleskoj, podelili su snimak asteroida koji je nazvan Sar 2667. To je tek sedmi put da je unapred predviđen udar asteroida. 
Evropska svemirska agencija objavila je na Tviteru da je to znak brzog napretka u globalnim sposobnostima otkrivanja asteroida. Agencija je ranije saopštila da se očekuje da će asteroid bezbedno ući u zemljinu atmosferu u blizini francuskog grada Ruana.
 
Međunarodna meteorska organizacija, neprofitna organizacija sa sedištem u Belgiji, saopštila je da bi objekat trebalo da uđe na oko četiri kilometra od francuske obale i da će stvoriti efekat "vatrene lopte".
 
Poslednji asteroid za koji je unapred predviđeno da će ući u atmosferu Zemlje viđen je na nebu iznad Ontarija u Kanadi u novembru prošle godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.