Koliko košta posedovanje zvezde na Stazi slavnih i po čemu je jedna zvezda posebna?

Holivudska Staza slavnih jedno je od najposećenijih mesta u SAD-u.
Koliko košta posedovanje zvezde na Stazi slavnih i po čemu je jedna zvezda posebna?
Foto: Pixabay
Osim što je reč o turističkoj atrakciji, zvezde koje se nalaze na njoj prestižan su simbol uspeha slavne osobe.
Merilin Monro, Stiven Spilberg, Kventin Tarantino i Džejms Din samo su neki od vlasnika zvezde od ukupno 2.751, koliko ih je trenutno na Stazi slavnih.
Mnogi ne znaju da Staza slavnih svake godine primi više od 300 prijava slavnih osoba koje su poželele svoju zvezdu, ali u proseku se prihvati samo 30.
 
Kako izgleda ceo proces?
 
Nakon što se napravi popis slavnih osoba koje ispunjavaju sve uslove za zvezdu na Stazi slavnih, poput toga da su više od pet godina u industriji zabave i da su osvojile jednu od najvažnijih nagrada u svojoj industriji, one koje su dobile najviše glasova javnosti prelaze u sledeću fazu.
 
Nakon toga komisija koja se sastoji od pet stručnjaka bira slavne osobe koje će dobiti svoja imena utisnuta na holivudskom tlu. Osim toga, nominovani moraju da napišu pismo kojim prihvataju priznanje i nagradu.
 
Takođe, obavezni su da se pojave na njenom otkrivanju, što je postalo pravilo nakon što je Brus Springstin prvobitno prihvatio tu počast, ali nikad nije dogovorio datum za ceremoniju otkrivanja zvezde, pa je ipak odbio i na kraju je sve otkazano.  
 
Inače, odbijanje zvezde je poprilično redovna pojava, a neki od slavnih koji su to učinili su Džordž Kluni, Klint Istvud i Madona.
 
Koliko košta posedovanje zvezde na Stazi slavnih?
 
Kad umetnik dobije ovu nagradu, mora da plaća održavanje zvezde do svoje smrti. Slavne osobe koje dobiju zvezdu moraju da plate 50.000 dolara za izradu dela koje će biti ugrađeno u zvezdu i njeno održavanje u budućnosti, piše na službenoj stranici Staze slavnih. 
Inače, na samo jednu zvezdu nije moguće kročiti nogom, a čija je u pitanju i zašto je posebna, možete saznati u nastavku:
 
  • Tommy gun

    28.03.2023 17:34
    Da ne slušate glupost
    Muhamed Ali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.