Da li treba spavati u čarapama?

Ako čvrsto verujete da čarape ne treba da nosite u krevetu, možda bi trebalo da poslušate šta stručnjak za spavanje ima da kaže o tome.
Da li treba spavati u čarapama?
Foto: Pixabay
Pokazalo se da bi to moglo da ima nekoliko dobrobiti za zdravlje, piše Večernji.hr.
Što se tiče spavanja, svako ima svoje omiljene navike. Neki od nas vole da nose dugu pidžamu, neki spavaju samo u donjem rublju, dok neki spavaju potpuno goli. Svako od nas voli drugačije stvari, ali ima i nekih navika oko kojih mnogi ne mogu da se slože, a jedna takva je i pitanje čarapa u krevetu.
Loša vest za svakoga ko misli da ne bi trebalo nositi čarape noću - stručnjak za spavanje je otkrio da bi one mogle da budu ključne za dobar san, prenosi Mirror.
 
"Nošenje čarapa u krevetu može da vam pomogne da ugrejete stopala, što može da signalizira vašem telu da je vreme za spavanje. To može da vam pomogne da brže zaspite i imate čvršći san. Nošenje čarapa dok spavate potencijalno može da vam pomogne da dublje zaspite održavajući vaša stopala toplima. Kada su vam stopala hladna, krvni sudovi se sužavaju, što može da oteža spavanje", kaže stručnjak za spavanje i izvršni direktor kompanije MattressNextDay Martin Sisli.
 
Ipak, to još uvek zavisi od vaših ličnih sklonosti.
 
"Da li će nošenje čarapa u krevetu zaista dovesti do dubljeg sna ili ne, zavisi od pojedinca. Neki ljudi smatraju da je nošenje čarapa u krevetu neudobno, dok drugi možda ne primećuju nikakvu razliku u kvalitetu sna", navodi on.
 
Ako više volite da spavate bez čarapa, dobra vest je da postoji nekoliko drugih trikova koje možete da isprobate.
 
Deleći savete za sve koji žele da poboljšaju kvalitet sna, profesionalac je rekao da se takođe isplati pridržavati doslednog rasporeda spavanja, izbegavati kofein u večernjim satima i maksimalno iskoristiti eterično ulje lavande.
 
"Lavanda ima umirujuća svojstva, te može da pomogne u opuštanju i dubokom snu. Eterično ulje lavande možete da koriste tako da ga raspršite u spavaćoj sobi ili dodate nekoliko kapi u u vašu večernju kupku", dodao je, prenosi Večernji.hr.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.