FOTO: Papa Franja oprao noge zatvorenicima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja u simboličnom obredu poniznosti oprao je noge grupi od 12 zatvorenika u zatvoru za maloletnike u Rimu, govoreći im da "svako može da padne u greh".
FOTO: Papa Franja oprao noge zatvorenicima
Foto: Beta/AP
Papa koji je prošle nedelje bio u bolnici zbog bronhitisa, posetio je isti zatvor kao i 2013. godine na početku svog pontifikata.
Franja je uz osmeh, zatvorenicima oprao i obrisao noge, koje je potom poljubio.
Taj obred, koji papa sprovodi na Veliki četvrtak uoči Uskrsa, podseća na Isusovo pranje nogu 12 svojih apostola tokom poslednje večere pre raspeća.
 
  • Realista

    07.04.2023 12:33
    Srećom...
    ...nisu zvali Tarantina da sve to ovekoveči kamerom.
  • Aleksej

    07.04.2023 11:44
    E pa...
    Kakav cirkus.
  • Sremac

    07.04.2023 09:51
    Perverzno…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.