VIDEO: U poznatom muzeju u Amsterdamu možete dobiti tetovažu po delu Rembranta

Jedan od najpoznatijih majstora za tetoviranje Henk Šifmaher u ponudi ima tetovaže najpoznatijih dela holandskog majstora Rembranta u privremenom studiju u poznatom amsterdamskom muzeju.
Šifmaher je događaj nazvao "Rembrant za siromahe", aludirajući na nisku cenu tetovaže u odnosu na cene Rembrantovih umetničkih dela, a ona iznosi između 100 i 250 evra u zavisnosti od veličine.
"Da biste u kolekciji imali jednog Rembranta, morate imati puno novca. Mi vam nudimo Rembranta po pristupačnoj ceni, a koji će vam potrajati do kraja života", reklamira se Šifmaher i dodaje da "ovakvog Rembranta možete poneti sa sobom i na plažu".
 
Zainteresovani su morali biti brzi jer su termini za tetoviranje u jednoj nedelji rasprodati u samo 15 minuta, rekla je upravnica muzeja Milou Halbesma, dodavši kako se nada da će to podstaći ljude iz svih društvenih slojeva da posete muzej. 
 
"Uvek tražimo načine da 'produžimo' život Rembrantu", kazala je, podsetivši kako je Rembrant u svome domu podučavao brojne učenike, a ima ih i umetnik Šifmaher. 
 
Radnica kuće Rembrant Lilijan Ramcharan ose tetovirala prošle nedelje. Izabrala je tetovažu koja prikazuje poznatu slonicu Hansken, koja je iz tadašnje britanske kolonije Cejlona u Holandiju dovedena 1637. godine. Njeno ime je holandski deminutiv oblika malajalamske reči aana, što znači slon. 
 
Rembrantov crtež Hansken danas se nalazi u bečkoj Albertini. Amsterdamski muzej je pre dve godine Hansken posvetio celu izložbu, a izložena je bila i njena lobanja. 
 
Šifmaher i sam neizmerno uživa u iskustvu rada u Rembrantovoj kući i, kako je kazao, planira i sebi da tetovira jedan od majstorovih radova. Kaže kako, oseća da su "umetnikovi duh i duša još u zgradi".
  • Dobar a glup

    26.06.2023 23:32
    Industrija skidanja tetovaze
    je 100 puta profitabilnija od industrije same tetovaze.

    90% tetoviranih nakon tetovaze po statistici u prvih 10 godina pozeli da skine tetovazu jer shvati vremenom da su ispali TOTALNO GLUPI ali skidanje je cetvorocifreni pa i petocifreni broj euro valute nije 20 eura ili 30 eura kao sama tetovaža.

  • majmunk

    26.06.2023 10:06
    Na redu je odsečeno uvo, po delu Van Goga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.