Neko je na Floridi na lutriji osvojio 1,58 milijardi dolara

Srećka lutrije "Mega Millions" prodata na Floridi je vlasniku donela džekpot od 1,58 milijardi dolara posle nedelja iščekivanja ko će dobiti toliku glavnu nagradu.
Neko je na Floridi na lutriji osvojio 1,58 milijardi dolara
Foto: Beta/AP
"Publiks" - prodavnica prehrambenih proizvoda u malom mestu Neptun Bič prodala je pobedničku srećku, kaže Lutrija Floride. 
Dobitni brojevi izvučeni u utorak uveče bili su 13, 19, 20, 32, 33 i dopunski 14.
Džejms F. Dejvis, sekretar Lutrije Floride, rekao je u sredu da zvaničnici još ne znaju ko je kupio dobitni listić u Neptun Biču koji ima 7.000 stanovnika i nedaleko je od Džeksonvila, na Atlantskoj obali Floride.
 
Ta osoba ima 180 dana da donese tiket zvaničnicima lutrije u Talahasiju kako bi primila dobitak.
 
Pre ove velike pobede, bilo je 31 uzastopno izvlačenje od poslednjeg džekpota 18. aprila. To je omogućilo da nagrada stalno raste i postane treća po veličini u istoriji SAD.
 
Dobitnici Mega Millions džekpota su tako retki zahvaljujući šansama za dobitak koje su jedan prema 302,6 miliona.
 
Isplata 1,58 milijardi dolara bi pripala pobedniku ako se odluči za anuitet koji se deli na 30 godina. Ali ljudi obično preferiraju opciju da uzmu koliko odmah mogu, a to je za džekpot od utorka 783,3 miliona dolara.
Novac od nagrade podleže federalnim porezima, a oporezuju ih i mnoge savezne države SAD.
 
Zakon Floride dozvoljava dobitnicima lutrijskih nagrada većih od 250.000 dolara da ostanu anonimni 90 dana, ali tamo ne postoji državni porez na dobitak.
 
Mega Millions se igra u 45 država, u Vašingtonu, D.C, i na Američkim Devičanskim Ostrvima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.