Odabrana najlepša nova srpska reč - zamena za "depresiju"

Duhoklonuće je reč koja je pobedila na takmičenju za najlepšu novu srpsku reč koje je organizovao sajt "Mala biblioteka" iz Londona.
Odabrana najlepša nova srpska reč - zamena za "depresiju"
Foto: Pixabay
Reč duhoklonuće je zamena za tuđicu depresija, a za nju se opredelio desetočlani žiri.
Pobedničku reč smislila je i na takmičenje poslala Dragana Albijanić iz Subotice.
Drugo mesto zauzela je reč prohujak, koju je predložio Maša Antonijević iz Jagodine, a treća najlepša nova srpska reč je prikačica koju je poslao Miloš Mićović iz Beograda. Tako je glasao žiri, dok su na javnom glasanju na drugom mestu reč beztebnost, a na trećem beznemož.
 
Među prvih deset reči za koje se opredelio žiri su još i: smućak, susramlje, otkazniti, lasnolomna, uzrenje, premisliti i opazica.
  • Čarli

    24.10.2023 20:05
    Nejasno
    Ako je Depresija-Duhoklonuće koji onda naziv za Presiju? Prije više godina sam čuo klonuo duhom kad ga ostavila ljubavnica ili klonuli duhom i izgubili utakmicu!
  • J

    24.10.2023 18:45
    Beznadje
    Zar nije jos lepse
  • SuperNova

    19.10.2023 20:31
    Moj rečnik sigurno neće pretrpeti izmenu, ostajem i nadalje "depresivna" :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.