VIDEO: "Vodeni" zid od 14 metara oduševljava putnike na najboljem aerodromu na svetu - u Singapuru

Aerodrom Čangi u Singapuru i ove godine je proglašen najboljim međunarodnim aerodromom na svetu na prestižnom takmičenju SkyTrax.
Najzanimljiviji novitet svakako je 14 metara visoki digitalni zid po imenu Wonderfall, koji se nalazi kod putničkog terminala za odlaske, a ostavlja bez teksta sve koji ga ugledaju.
 
Ovo ne čudi sve one koji su imali prilike i uživo da istraže ovaj gigantski aerodrom u jugoistočnoj Aziji koji se prostire na površini od oko 13 kvadratnih kilometara.
Njihovi kapaciteti nedavno su prošireni - tačnije, proširen je i osvežen prostor Terminala 2 pa se tu može videti zapanjujući vrt s 20.000 biljaka, pojesti lokalni specijalitet u restoranu s panoramskim pogledom na aerodrom, ali i susresti konobara-robota koji služi besplatne koktele putnicima.
Najzanimljiviji novitet svakako je 14 metara visoki digitalni, a reč je zapravo o divovskom zakrivljenom LED ekranu širokom 17 metara koji prikazuje neprestani protok vode uz originalnu kompoziciju pijanistw Žana Mišela Blaisa.
 
Zapanjujući prizor koji spaja prirodu i modernu tehnologiju napravljen je kako bi smirio osećanja putnika dok čekaju svoj let.
 
 
Ako se zagledate malo bolje u nabujalu vodu ugledaćete dugu i pokoju ribu, ali i pticu koja preleće vodopad.
 
 
Svakih pola sata započinje poseban četvorominutni šou koji će oživeti sva čula.
 
  • Juca

    19.11.2023 11:38
    Još davne 1988. to je bio grad čuda, a i aerodrom je tada bio iz 25 veka. Sada su stigli barem do 30-og, ako ne i više.
  • Gorson

    19.11.2023 11:07
    .
    To je za nas 30. vek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.