Hrvatski zavod za statistiku objavio podatke uz božićne pesme Maraje Keri i Džordža Majkla

Hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je na svom sajtu statističke podatke koje je povezao sa popularnim božićnim pesmama.
Hrvatski zavod za statistiku objavio podatke uz božićne pesme Maraje Keri i Džordža Majkla
Foto: Pixabay
Dolazak Božića mnogi u zapadnom svetu povezuju sa pesmom "All I want for Christmas is you" Maraje Keri, a Državni zavod za statistiku je tim povodom objavio da je u decembru 2022. godine u Hrvatskoj sklopljeno 929 brakova.
DZS je podsetio i na omiljeni hit "Last Christmas" pevača Džordža Majkla, uz napomenu da su cene brašna, jaja, maslaca i šećera, namirnica neophodnih za pravljenje prazničnih poslastica, porasle u odnosu na prošli Božić.
Cene jaja u Hrvatskoj su u novembru međugodišnje porasle 3,2 odsto, maslaca dva odsto, brašna i žitarica 9,3 odsto, dok je šećer poskupeo 19 odsto, navodi DZS.
 
Za Božić mnogi prelaze velike udaljenosti automobilom kako bi bili sa svojom porodicom, na šta podseća pesma "Driving home for Christmas".
 
Hrvatski DZS tim povodom je objavio da je u Hrvatskoj u 2022. godini bilo 2,3 miliona vozača i to 57,3 odsto muškaraca i 42,7 odsto žena, dok je broj registrovanih automobila iznosio 1,8 miliona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.