Kanadska regija proglasila vanredno stanje zbog pomračenja Sunca 8. aprila

Potpuno pomračenje Sunca biće 8. aprila, a vodopadi Nijagare proglašeni su za jedno od najboljih mjsta za posmatranje. Ipak, vlasti u toj regiji proglasile su vanredno stanje.
Kanadska regija proglasila vanredno stanje zbog pomračenja Sunca 8. aprila
Foto: Pixabay
Region Kanade koji okružuje grad i deli ime sa Nijagarinim vodopadima proglasio je vanredno stanje jer se priprema da dočeka i do milion posetilaca za pomračenje Sunca početkom aprila.
 
Potpuno pomračenje Sunca 8. aprila biće prvo koje će dodirnuti pokrajinu od 1979. godine, a National Geographic su Nijagarine vodopade proglasili za jedno od najboljih mesta za posmatranje ovog fenomena.
Grad Ontario nalazi se na putu gde će Mesec u potpunosti blokirati sunčeve zrake na nekoliko minuta.
 
Gradonačelnik Nijagarinih vodopada Džim Diodati rekao je ranije u martu da očekuje najviše posetilaca koje je njegov grad ikada video u jednom danu.
Regionalna opština Nijagara proaktivno poziva na vanredno stanje kako bi se pripremila za događaj. Deklaracija koja je najavljena u četvrtak pokreće neke dodatne alate za planiranje za pripremu za dan, što bi moglo uključivati velike gužve u saobraćaju, veće zahteve za hitne službe i preopterećenja mobilne telefonske mreže.
 
Pomračenje će ujutro 8. aprila stići do meksičke pacifičke obale, preseći će dijagonalno preko SAD-a od Teksasa do Mejna, a izaći će iz istočne Kanade do kasnog poslepodneva. Veći deo ostatka kontinenta će videti delimično pomračenje, piše "Gardijan".
  • Max

    04.04.2024 16:37
    Bas
    Eto koliko si pametan ,na Nijagari ima Srba vise nego u pojedinim gradovima u Srbiji ,blebetaro nepismena!
  • Sedam

    01.04.2024 09:33
    ...umesto da kao srbeći pravoslavni svet lepo ostanu iza spuštenih roletni, ts, ts, ts...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.