Novinari toliko krali stvari iz aviona predsednika SAD da su morali da ih ukore

Novinski izveštaj je u petak podigao prašinu u američkom glavnom gradu sa svojom humorističnom, ali temeljnom istragom krađe iz prostora za novinare u predsedničkom avionu "Air Force One".
Novinari toliko krali stvari iz aviona predsednika SAD da su morali da ih ukore
Foto: Pixabay
"Godinama su gomile novinara i drugih osoba u svoje ruksake krišom gurale sve od graviranih čaša za viski ili vino do manje-više svega s oznakom 'Air Force One' pre nego što su izašli iz aviona", izvestio je "Politico".
 
Udruženje novinara Bele kuće je prošlog meseca svojim članovima poslalo imejl kojim je napomenula da nestajanje predmeta iz kabine za novinare, koji su ih uzimali za uspomenu, nije prošlo nezapaženo. Kada američki predsednik putuje, prati ga 13 novinara u zadnjem delu njegovog Boinga.
Medijske kuće plaćaju da njihovi novinari lete vladinim avionom i za obroke i pića poslužena tokom leta. Posada kao suvenire deli paketiće čokoladica M&M's s predsedničkim pečatom i potpisom. Čaše i drugi predmeti sa žigom "Air Force One" mogu se kupiti preko interneta.
 
Međutim, to nije dovoljno za mnoge u avionu, stoji u izveštaju Politica, koje opisuje zveket tanjira i stakla u ruksacima novinara dok se iskrcavaju. Bivši dopisnik iz Bele kuće za veće novine je u jednom navratu organizovao večeru na kojoj je hranu poslužio na pozlaćenim tanjirima iz Air Force Onea.
Ipak, najmanje jedan novinar je poslušao ukor udruženja novinara, što je dovelo do "diskretnog vraćanja" izvezene jastučnice nakon što je dogovoren sastanak između reportera izvaničnika za medije u parku preko puta Bele kuće, napisao je "Politico". 
 
"Jastučnica je promenila vlasnika i to je bilo to."
  • w/e

    01.04.2024 14:09
    cool
    To bese oni nepristrasni i moralni ljudi koji se striktno drze etickih kodeksa.
  • Djorde

    01.04.2024 10:07
    Toalet papir!
    Dokle god ne kradu toalet papir, kao u Tesnoj kozi ima nade.
  • lasm

    01.04.2024 09:27
    Tesko odoleti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.