Prvoaprilske šale na britanski način: Od holivudskog vojvode do paste za zube sa belim lukom

Britanski princ Hari i Megan Markl su od kralja Čarlsa tražili da im dozvoli da svoje titule promene u "vojvoda i vojvotkinja od Holivuda", piše tabloid "Ekspres" u rubrici o prvoaprilskim šalama.
Prvoaprilske šale na britanski način: Od holivudskog vojvode do paste za zube sa belim lukom
Foto: Pixabay
Promena titula će verovatno biti otkrivena u razgovoru sa Oprom Vinfri, a "Netfliks" je zainteresovan da plati snimanje dokumentarne serije od 27 epizoda o tome, objavio je list.
 
Kao razlog promene je navedeno to što su poznate američke ličnosti s kojima su Hari i Megan pokušali da se sprijatelje u SAD bile zbunjene njihovim titulama vojvode i vojvotkinje od Saseksa, redovno ih pitajući šta je Saseks i da li je Saseks blizu Australije.
Objavljeno je i da je kompanija za luksuzne vrste vina i sira "Mouse and Grape" iznela na tržište ekološki prihvatljive limenke sa mešavinom tri vrhunska vina sa tri britanska sira: penušavi "Chardonnay and Nettlebed Creamery Bix" - sir sa trostrukim kremom, "Grenache Rose & White Lake Cheese Driftwood"  - kremasti i meki sir, sa biberom i zemljanom korom i "Old Wine Garnacha & Quicke's Cheddar Cheese" - bogati sir i puterasti ekstra zreli sir ceđen kroz platno.
 
Takođe je današnja "vest" da je firma poznata po sladoledu "Dazs" objavila da "unosi snažne ukuse tradicionalnog škotskog specijaliteta od iznutrica - 'hagisa' u svilenkasto glatki sladoled od vanile, napravljen od 100 odsto škotskog mleka i kajmaka, dostupan ograničeno vreme".
Objavljeno je i da je časove za rekreaciju pasa kao prva u svetu najavila firma "Gymbox" omogućivši posetiocima teretana da na sprava rade zajedno s ljubimcima.
 
Kompanija za kuhinsku opremu "Lakeland" je objavila da je počela proizvodnju prve friteze na svetu obložene dijamantima, koju ručno proizvodi dvoje poznatih britanskih umetnika. Prvu takvu fritezu u jednoj njenoj prodavnici čuva naružano obezbeđenje, a može se kupiti isključivo danas, 1. aprila. Na kupcima je da nađu tu prodavnicu, objavljeno je na Dan šale.
 
"Vest" je i da od danas, 1. aprila, kreću vozovi ka londonskom aerodromu Hitrou sa nizom vagona koji će biti prva velika picerija na svetu na šinama. Jedna pica sa bogatim punjenjem prodavaće se samo danas i zove se "Aprililili!".
 
Pošto se psi opiru prevozu u prtljažniku automobila, japanski proizvođač "Honda" je uveo najsavremeniju tehnologiju PAW-S - uređaj koji otvara prtljažnik čim pas priđe, ubacuje ga tamo i smesta zaključava bez potrebe za pomoći vlasnika. Ako verujete današnjim vestima.
 
Objavljeno je i da je lanac radnji "Trade and DYI" za majstore-amatere "lansirao mirise namenjene i klijentima i prodavcima da bi privukli mušterije: miris piljevine, vodovoda i kanalizacije i zavarivanja. Opis proizvoda glasi: 'Uživajte u elegantnim tonovima mirisa koji prevazilaze vreme. Probudite svoju dušu notama piljevine, otkrijte zadivljujuće putovanje kroz bogate mirise vodovoda i kanalizacije i zapalite plamen želje šapatom mirisa zavarivanja'".
 
Proizvođač kancelarijskog materijala "Ryman" je, navodno, objavio prodaju paketa hemijskih olovki sa mirisima dimljene slanine, engleskog crnog pudinga i dinstanog pasulja. Olovke su namenjene korišćenju uz doručak, treba ih čuvati u frižideru i smeju se koristiti najviše tri dana, počev od danas, 1. aprila. "Ko ne bi uživao u mirisu masti i mesa koji cvrče u tiganju, dok škraba radnim danom?" - reklamni je slogan.
 
Na sličnu "ideju" je došla i prodavnica "LEON Grocery": lansirala je novu pastu za zube sa ukusom - belog luka opisujući je kao "oštru, kremastu i sa dodatnim zalogajem". Stomatolog u LEON Meri Buke kaže da je "nana predugo monopolizovala pastu za zube – vreme je za ukus dobrote, za ukus belog luka".
  • dobrivoje

    02.04.2024 14:32
    @Stojko 01.04.2024 • 19:30
    Gde kod vas?
  • Stojko

    01.04.2024 19:30
    A kod nas - inkvizicija spaljuje nevernike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.