Majmuni prave haos na granici

Horde pavijana kradljivaca danima prave haos na jednom graničnom prelazu između Zimbabvea i Zambije, piše lokalni list "Njuzdej".

Horde pavijana kradljivaca danima prave haos na jednom graničnom prelazu između Zimbabvea i Zambije, piše lokalni list "Njuzdej".

 

"Pavijani su problem koji traži hitno rešenje, jer majmuni uništavaju ličnu imovinu putnika", kažu carinici na graničnom prelazu Čirundu. "Ponekad se desi da ugrizu ili ošamare nekog putnika koji pokušava da od njih odbrani svoje stvari. Pavijani umeju i da otrgnu ženama tašnu iz ruku, pa čak i da oštete automobile u potrazi za hranom", navode oni.

Majmuni su viđeni i kako cepaju vreće sa kukuruzom u kamionima koji čekaju da pređu granicu. "Pavijani mogu da namirišu kukuruz u kamionima, a s obzirom na njihovu brojnost, jako je teško kontrolisati ih", ističu carinici, dodajući da je "problem u tome što se ponašaju baš kao i ljudi i što su veoma promućurni".

  • Novi Sad

    01.02.2012 11:02
    PK
    Kod nas prave haos u državi, ovima na granici. Njima je lakše.
  • Osmi sekretar SKOJA

    01.02.2012 08:32
    Dalji mu je rodjak
    Zar braca Kertes i njegovi nisu u zatvoru
  • Ideja

    01.02.2012 08:18
    Carnici
    Treba ih nauciti da namirisu drogu, pa ih redovno zaposliti na carini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.