Kaže mrmot još šest nedelja zime

Zima u SAD će trajati još šest nedelja, nakon što je mrmot Fil 2. februara to jest na Dan mrmota video svoju senku i tako "prognozirao" trajanje zime.

Zima u SAD će trajati još šest nedelja, nakon što je mrmot Fil 2. februara to jest na Dan mrmota video svoju senku i tako "prognozirao" trajanje zime.

Tradicionalni Dan mrmota obeležava je još od 1887. godine u gradićima i selima širom SAD i Kanade, ali je centralna manifestacija u Panksatoniju u Pensilvaniji gde se ispred drveta u kome boravi mrmot Fil okupilo oko 15.000 ljudi.  Prema verovanju, kada ga izvuku iz jazbine, ukoliko Fil vidi svoju senku, odnosno ako je dan sunčan, stanovnike Severne Amerike očekuje još šest nedelja zime. U suprotnom - proleće će stići uskoro.

Iako je prognoza bila mestimično oblačno, Fil je video senku, tako da sledi još šest nedelja zime u SAD. Ipak očekuje se da će to biti blaga zima, s obzirom na temperature na istoku SAD tokom ove zime. Filove prognoze su obično tačne u 40 odsto slučajeva.

Mrmot iz Panksutonija u Pensilvaniji stekao je slavu filmom "Dan mrmota" sa Bilom Marejem u glavnoj ulozi.

  • Gillan

    03.02.2012 13:40
    Nije valjda budala kriva sto nam se politika toliko uvukla u zivot?
  • Sanja

    03.02.2012 10:53
    Baš me zanima...
    Postoji li ijedan članak zanimljivog karaktera koji je objavljen a da ga neka budala redovno ne uporedi sa politikom?!
  • Gillan

    03.02.2012 09:48
    A mi ko da smo u tom filmu vec dvadeset godina. Svako jutro se probudimo i svako jutro ista banda na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.