Koka-Kola posle 80 godina povlači iz prodaje flašicu od 0.2 litra

Došao je kraj ere staklene povratne flašice Koka-Kole od 0,2 litara (6,5 unci), koja će biti uskoro povučena sa tržišta.

Došao je kraj ere staklene povratne flašice Koka-Kole od 0,2 litara (6,5 unci), koja će biti uskoro povučena sa tržišta.

Kompanija za punjenje flaša Koka-Kole iz Minesote najavila je da je zaustavljena proizvodnja flašica, koje kupci mogu da vrate za depozit od 20 centi. Kompanija u Vinoni, Minesota punila je povratne boce od 1932. godine, ali sada je saopštila da više ne postoji razlog da se to radi.

Generalni menadžer kompanije Liroj Telstad rekao je da je poslednji krug ponovnog punjenja boca bio u utorak.

Kompanija Koka-Kola čija je baza u Atlanti naglasila je da su staklene flašice od 0,25 litara (8 unci) još dostupne u zemlji. Ove flašice za reciklažu su skoro identične onim manjim od 0,20 litara. One imaju manje stakla, a sadrže više napitka. Staklene flaše koje su ponovo punjene u Minesoti, imale su veoma limitiran otisak i distribuirane su samo u četiri zemlje.

"One su pravljene kao stara linija i treba da budu zamenjene - one su u upotrebi i duže nego što bi trebalo da budu", rekla je portparolka Koka-Kole Suzan Stribling. Iz kompanije za punjenje flaša je saopšteno da je ponovo napunjeno oko 6.000 flašica za finalni krug. Flašice će biti prodavane onlajn za 20 dolara po komadu.

Kompanija Koka-Kola napravila je svoju zaštićenu staklenu flašicu 1916. godine. Tada je prva flaša imala pola litre (16,5 unci), a od tada je kompanija proizvela mnogo flašica različite litraže.

  • kiki

    12.10.2012 13:19
    otrov
    coca cola = cevotok
  • haha

    12.10.2012 07:27
    @i tako to
    Svi ste jako pametni :D Aspartam se trpa u light verziju. U obicnu ide tona secera i kukurzni sirup
  • I tako to...

    11.10.2012 20:26
    Pa i nije bas dobro
    da ljudi konzumiraju aspartam iz staklenih flasica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.