Gej osobe srećnije od strejt?

Nova studija otkrila je da su gej i biseksualni muškarci manje depresivni i podložni psihičkim problemima nego heteroseksualni muškarci.
Nova studija otkrila je da su gej i biseksualni muškarci manje depresivni i podložni psihičkim problemima nego heteroseksualni muškarci.

Javno deklarisanje gej osoba vrlo često se spominje kao definišući trenutak u njihovom životu, a sudeći po studiji objavljenoj u žurnalu "Psihosomatske medicine", javno deklarisane gej osobe znatno su srećnije nego hteresoseksualci.

U studiji, u kojoj je učestvovalo 87 gej osoba iz Montreala koje su se javno deklarisale ali i one koje i dalje u tajnosti drže svoju seksualnu orijentaciju, one koje su rekle svojoj porodici i prijateljima bile su manje nervozne i depresivne u poređenju sa osobama koje su i dalje krile svoju seksualnost.

Međutim, ono što je bilo iznenađujuće, bila je činjenica da su javno deklarisane gej osobe bile srećnije od heteroseksualnih muškaraca, zaključio je vođa istraživanja Robert Pol Juster.

"Naše istraživanje otkrilo je da javno deklarisanje nečije seksualnost ima veliki uticaj i na njihovo samopouzdanje i sreću. Javno deklarisanje više nije predmet javne debate, već je ono dobro za raspoloženje ljudi", izjavio je.

Juster je takođe spomenuo i prethodne studije koje su pokazale da gej muškarci češće vežbaju i praktikuju zdravu ishranu u poređenju sa heteroseksualnim muškarcima, i to bi mogao da bude još jedan od razloga za bolje raspoloženje i veću sreću.

Istaživači ipak napominju da je potrebno uraditi dodatne studije koje bi obuhvatile gej populaciju manje liberalnih gradova od Montreala koji ima veliku gej zajednicu a samim tim i adekvatnu podršku za sve osobe koje žele da otvoreno priznaju svoje seksualne sklonosti.

  • gugl

    22.03.2013 06:40
    vid sliku
    https://www.google.rs/search?q=Robert+Pol+Juster&aq=f&oq=Robert+Pol+Juster&aqs=chrome.0.57.546471&sourceid=chrome&ie=UTF-8#hl=en&q=Robert+Paul+Juster&spell=1&sa=X&ei=RvxLUYvLCMGHPeyhgaAE&ved=0CCoQBSgA&fp=1&biw=1680&bih=925&bav=on.2,or.r_qf.&cad=b
  • Dushan

    14.02.2013 11:06
    Come ooon...
    Dokle će da isplivavaju "studije" koje tako generalizuju jednu ogromnu grupu ljudi? Sve su to gluposti. Hej, žene su srećnije od muškaraca, kaže jedna studija. Druga kaže da su tinejdžeri stariji od male dece. I tako.
  • Andrija Šrek

    13.02.2013 09:23
    ...
    Ja stvarno ne vidim razlog za čuđenje - pa i sam naziv govori da su srećni (gay). Otkrivate nam toplu vodu, opet...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.