Igra koja simulira smrt

Kinezi su ponudili pomalo morbidnu igru za koju kažu da donosi "iskustvo smrti, ali bez stvarnog umiranja".
Kinezi su ponudili pomalo morbidnu igru za koju kažu da donosi "iskustvo smrti, ali bez stvarnog umiranja".

"Samadhi - 4D Experience of Death" je igra sa dramatičnim specijalnim efektima koji čine da se igrači približe onome što kreatori smatraju najbližim mogućim iskustvom smrti.

U septembru 2014. godine, kada igra bude predstavljena, svi zainteresovani će biti pozvani da učestvuju u seriji izazova kako bi izbegli "umiranje". Gubitnici će potom biti "kremirani", odnosno ležaće na pokretnoj traci koja ih prevozi kroz lažni krematorijum i simulira obrede nakon smrti.

Lažni krematorijum će koristiti vreo vazduh i svetlosne efekte kako bi se kreirao "autentični doživljaj gorenja". Nakon "kremiranja", učesnici se prenose u meku, okruglu kapsulu nalik na utrobu, a to označava "preporod".

Ko je pobednik?

"I on će takođe morati da umre", kaže za CNN jedan od pokretača igre Ding Rui. "Kao i u životu", dodaje on.

Ding i njegov partner Huang Vei-ping su obavili brojna istraživanja pripremajući igru. Posećivali su pravi krematorijum i raspitivali se o običajima.

  • Igrac na zbrojnici

    11.08.2014 20:55
    Im dying to try it!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.