FOTO, VIDEO: Na protestnoj šetnji poručeno - Stop fašizmu!

Sa protesta "U bojkot za Novi Sad" protiv režima Aleksandra Vučića danas je poručeno da neće biti dozvoljeno dalje širenje fašizma u Srbiji.
FOTO, VIDEO: Na protestnoj šetnji poručeno - Stop fašizmu!
Foto: 021.rs

Nekoliko desetina građana okupili su se kako bi upozorili na svakodnevnu i neprestanu fašizaciju društva, koja se sprovodi uz, kako kažu, podršku vlasti.

Poručeno je da se ne sme dozvoliti da se skoro svakodnevno pojavljuju antisemitski, neonacistički i nacistički grafiti, grafiti mržnje i netrpeljivosti na ulicama Novog Sada i drugih gradova u Srbiji.

Novinar Nedim Sejdinović upozorio je na to da su u Srbiji prisutne odlike fašističkih ideja, poput gušenja medija, zastrašivanja "neposlušnih" i gušenja svake kritike.

Posle govora, organizatori su saopštili i da će od ove nedelje protesti imati šetnju i ovaj odšetali do Gradske kuće. Aktivisti su tada lancima i lokotom zaključali glavna ulazna vrata u Gradsku kuću i poručili lokalnoj vlasti da su ključevi Grada kod njih.



Uz poziv da svako povede još nekoga, najavljeno je da će se novi protest održati narednog petka 21. februara u 19h časova na Pozorišnom trgu i da će se nastaviti sa aktivnom kampanjom bojkotovanja republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora, koji se očekuju 26. aprila.

  • Radmila

    17.02.2020 12:31
    Ocigledno vecini odgovara da dobija platu 30 hiljada a da podrzava i skuplja glasove a posle i da glasa za to da Bocara i grupacija rade sta hoce i da se nenormalno bogate i bahate
  • Nina

    16.02.2020 11:38
    Boze pomozi ovom narodu!
    Svadjate se oko partija a jedva sastavljate kraj s krajem!
    To malo sarene laze i najvise straha i depresije uvukao se u narod!
    Jos ne znate sta tacno zelite od zivota, iako su neki nagurali u guzicu pozamasan broj godina!
    Kvalitet zivota se ceni drugim merilima !
    Mogucnoscu zaposljavanja,skolovanja,stvaranja tokom zivota, ostvarenjem kroz razne nivoe interesovanja, zdravljem i penzijom!
    I to sve u hodu!
    Jel imate to????
    Jel imate to¿
    Kad se ostvarimo kao socijalna i drustvena bica ,mozda bude nade za nas!
    Zivot tece i mi u hodu moramo da menjamo stvari ali sa pravim pricama a sarenim lazima!

    Ako se mladi ( 18 do 99l mogu sporazumeti,ujediniti,i organizovati i spovesti reci u dela....
    A do tada bezanija deco,zivot je jedan i samo vas!
  • ××

    15.02.2020 22:30
    Da pitas prvu pahuljicu sta je fasizam ne bi imali pojma , ovakvi debili aboliraju fasiste i njihove zlocine .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.