Zelena stranka izlazi na izbore: Cilj je drvored u svakoj ulici u Novom Sadu

Zelena stranka izaći će na lokalne izbore u Novom Sadu, a kako poručuju, cilj im je da postoji drvored u svakoj ulici u Novom Sadu.
Zelena stranka izlazi na izbore: Cilj je drvored u svakoj ulici u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U Zelenoj stranci nisu videli razlog da bojkotuju izbore, jer su, kako kažu, uslovi manje-više slični već 30 godina. Bojkotom se malo toga može postići, smatraju u Zelenoj stranci, a problemi u životnoj sredini su takvi da oni koji bi trebalo njome da se bave, ne čine to kako treba. 
 
Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi kaže za 021.rs da su u Novom Sadu uspeli da nametnu pokretanje izgradnje prvog parka posle 30 godina, kao i da se uvede pomoć personalnim asistentima na nivou 0,1 odsto budžeta, kao i da se pokrene pitanje regionalne deponije. 
 
"Loše je što se pitanje regionalne deponije nije rešilo u ove četiri godine, a može se rešiti. Ono što će novosadski odbor potencirati u narednom periodu, ja se nadam sa više odbornika, jeste povećanje zelenih površina. Cilj je da svaka ulica ima drvored, a tu je i završetak izgradnje regionalne deponije i rešenje problema zagađenosti vazduha na nivou koliko to može lokalna smaouprava da utiče, a to se tiče se subvencija na prelazak na manje škodljive načine grejanja", poručuje Čabradi, dodajući da ništa pametno nije učinjeno ukoliko se "osakati grad, a nakon toga posadi 10.000 stabala na Fruškoj gori".
 
Kako navodi, Zeleni će samostalno izaći na izbore i nadaju se da će imati više odbornika u Skupštini grada, te da će na taj način moći da utiču na donosioce odluka. 
 
Obrazlažući odluku izlaska na izbore, u Zelenoj stranci su poručuli da smatraju da su "životi ljudi ugroženi i da ništa nije važnije od toga kakav vazduh dišemo i kakvu vodu pijemo". Ova partija baviće se pitanjima zagađenja vode i vazduha, otpada, GMO, poručujući potencijalnim biračima da "zaborave na plastiku".
  • Iznenadjenje

    06.03.2020 20:16
    Kritikujete sopstveni ne/rad
    Pa ko vodi Gradsku upravu za ekologiju? Pa tamo su vasi ljudi.
  • da

    06.03.2020 10:22
    Lak na obećanju
    Vrlo je lako ugasiti ovu stranku jednostavnim obećanjem istih stvari od bilo koje stranke.
  • Mirilov

    05.03.2020 21:40
    Koalicioni partneri
    Zeleni izlaze na izbore da bi dali legitimitet Naprednjacima i ništa drugo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.