SNS u Novom Sadu izlazi na izbore sa sedam koalicionih partnera, na listi POKS, SPO, Pokret snaga Srbije...

Srpska napredna stranka predala je listu za lokalne izbore u Novom Sadu, koji će se održati 26. aprila.
SNS u Novom Sadu izlazi na izbore sa sedam koalicionih partnera, na listi POKS, SPO, Pokret snaga Srbije...
Foto: 021.rs
Lista Srpske napredne stranke se zove "Aleksandar Vučić - Za našu decu", a naprednjaci su prvi u gradu koji su predali listu Gradskoj izbornoj komisiji, koja u naredna 24 sata treba da je potvrdi. Naprednjaci su predali 3.711 potpisa građana, koje su prikupili u sredu za nekoliko sati.
 
SNS će na lokalnim izborima imati sedam koalicionih partnera, što je više u odnosu na prethodni izborni ciklus 2016. godine. Tako su se na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu", osim SNS-a, našli još i Pokret obnove Kraljevine Srbije, Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska narodna partija i Pokret snaga Srbije - Braća Karić.
 
Nakon što GIK potvrdi listu, znaće se tačna imena svih kandidata za odbornike. Ono što je zasigurno jeste to da je prvi na listi šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević, drugi je član Gradskog veća za upravu i propise Milan Đurić, a među prvima su i neka poznata lica koja su učestvovala u radu gradskog parlamenta u prethodne četiri godine, kao što su član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, predsednik Skupštine Zdravko Jelušić, šefica Odborničke grupe SNS Dina Vučinić, potom odbornica Jelena Marinković Radomirović...
 
  
 
Vučević ističe to da na njihovoj listi ima 53 odsto novih kandidata za odbornike u odnosu na prethodne izbore, navodeći da su "uspeli da pokažu princip promenljivosti, dajući šansu novim ljudima, novoj energiji, ljudima koji će svakako biti uspešniji i kvalitetniji"
 
"Narednih pedesetak dana vodićemo pozitivnu, otvorenu kampanju. Razgovaraćemo sa građanima u svim delovima grada, pričaćemo o lokalnim temama, o onome što smo uradili u prethodnih osam godina, ali ćemo pre svega pričati o onome šta ćemo uraditi u godinama koje su pred nama. Cilj naše kampanje jeste da dobijemo podršku Novosađana za dalji razvoj grada, da grad nikada ne bude zaustavljen palanačkim mentalitetom, nego da bude snažan srednjoevropski grad, Srpska Atina, Evropska prestonica mladih", poručuje Vučević.
 
Na pitanje 021.rs da li je unutar stranke već odlučeno ko će biti kandidat za gradonačelnika, Vučević odgovara da nisu razgovarali o funkcijama, niti će to činiti dok traju izborne radnje i dok ne budu poznati izborni rezultati. Kako dodaje, od građana traže poverenje da bi prema njima bili odgovorni za dalji razvoj grada, a ne da bi delili funkcije.
 
  
 
Upitan o promenama na izbornoj listi kada je reč o koalicionim partnerima, šef novosadskih naprednjaka kaže da ovog puta spisak partnera duži nego na prethodnim lokalnim izborima, kao i da je SNS imao razumevanja da prihvati činjenicu kako postoje stranke koje imaju svoje autentične programe, ali da ih sve spaja "zajednička ideja da Novi Sad bude razvijeniji, sigurniji, snažniji, bogatiji i grad sa više dece". 
 
Vučević dodaje da ne isključuju razgovore sa drugim strankama nakon što budu objavljeni izborni rezultati.
 
"Mislim da će za nas biti problematično ukoliko ne budemo imali dominantnu političku poziciju, ako ne dobijemo najveću podršku građana, jer pretpostavljam da će svi drugi pokušati da naprave koaliciju i tu nema dileme", zaključuje Vučević.
 
Naprednjaci su sa svojim koalicionim partnerima ujedinjeni u vezi sa novim kilometrima asfaltiranog puta, obnovljenim fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, novim obdaništima, investicija, boljim javnim prevozom...
 
  
 
Javnosti se predstavio i kandidat za odbornika na listi SNS-a, dvadesetdevetogodišnji inženjer građevinarstva Igor Crnobarac, koji je takođe i mlađi savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i predsednik Saveta Mesne zajednice "Narodni heroji". 
 
Po njegovim rečima, SNS je "vizionarska stranka", jer se odlučila na "hrabar korak kako bi ostvarila balans između mladosti i energije, sa jedne strane, te znanja i iskustva sa druge". 
 
Podsetimo da je Srpska napredna stranka već predala liste za republičke i pokrajinske izbore.
  • iva

    08.05.2020 01:27
    Uzasss
    U Veterniku glas placaju 3000din.Za SNS lobiraju gospodje preko 70 god,i skupljaju sigurne glasove. Princip je sledeci: fotografise se licna karta pored zaokruzenog broja na listi.Nakon toga sledi isplata.
    Oni koji uzmu novac,gnjide bili, gnjide i ostali!
  • Dragan

    11.03.2020 10:27
    Kriminalci na listi
    Kako je moguce da na listi imate optuzene za ubistvo i kriminal.Proverite listu pups
  • мирко

    10.03.2020 14:54
    срамота, увек исти
    По чему је заслужан Јелић да буде у врху листе СНС, зар за њега да гласамо, он је цео живот у власти само се зове странка у којој је другачије.Иако сам хтео да подржим СНС ово ме одбило и нећу на гласање.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.