Proglašena lista naprednjaka za gradske izbore, većina odbornika dobila priliku za novi mandat

Gradska izborna komisija proglasila je listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu" Srpske napredne stranke.
Proglašena lista naprednjaka za gradske izbore, većina odbornika dobila priliku za novi mandat
Foto: 021.rs
Na listi naprednjaka ima 20 kandidata za odbornika koji pripadaju njihovim koalicionim partnerima Pokretu obnove Kraljevine Srbije, Socijaldemokratskoj partiji Srbije, Partiji ujedinjenih penzionera Srbije, Pokretu Socijalista, Pokretu snaga Srbije, Srpskom pokretu obnove. Ostalih 58 kandidata za odbornike u gradskom parlamentu čine članovi vladajuće Srpske napredne stranke.
 
Najviše kandidata za odbornike ima POKS, dok SDPS, PUPS, PS imaju po četiri člana, a PSS i SPO po jednog, koji se nalaze pri kraju liste. Najbolje kotirani kandidat za odbornika od koalicionih partnera je Vladimir Jelić iz POKS, član Gradskog veća za obrazovanje.
 
Prvih 10 na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" su Miloš Vučević, Milan Đurić, Cvija Vasić, Dina Vučinić, Vladimir Jelić, Zdravko Jelušić, Jelena Marinković Radomirović, Miloš Skendžić, Lena Nešović, Slobodan Veselinović. Na listi se nalazi većina odbornika koja je učestvovala u radu Skupštine u prethodne četiri godine. 
 
Na listi se nalaze advokati, menadžeri, inženjeri saobraćaja, građevinarstva, ekonomiste, bravar, penzioneri, medicinske sestre, nastavnici...
 
Na listi nema Slobodana Milića Bocare, koji je prethodnih meseci bio meta napada dela novosadske opozicije, koja ga je optuživala da je sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem oštetio gradski budžet. Nasuprot tome, od javnosti poznatih ličnosti nalazi se Dane Basta, predsednik udruženja "Bute dobri", koje je prepoznato po oslikavanju murala u gradu, ali i po muralu "Srpska Atina" na mestu prekrečene "Jedine istine" francuskog umetnika Remeda. 
 
Najstariji kandidat za odbornika je penzioner šezdesetpetogodišnji Miloš Mandić iz SDPS-a, dok je najmlađi dvadesetčetvorogodišnji ekonomski tehničar Nemanja Janković. I jedan i drugi nalaze se pri kraju izborne liste, pa je malo verovatno da će se naći za odborničkim klupama.
 
Celokupnu listu SNS-a pogledajte OVDE, a o tome šta su naprednjaci poručili prilikom predavanja liste, čitajte OVDE.
  • srs

    08.03.2020 09:56
    sns

    Pojavili se novi znaci
    uz partnere ojačali Naprednjaci?
    pružili im novu priliku
    i da narodu ogade politiku
    novu šansu im dali,
    ali realno svi bi u kombi stali
    Ljajić, Gojković i naravno Vulin
    omiljeni voždov pulin
    neće više da se kriju,
    već iz skupštine bitku biju
    ponos ližu prste dižu
    naprednjacima su spas,
    jer za svaku budalaštinu imaju siguran glas
    prodali su svoje lice
    od Naprednjaka dobili su mrvice
    koji im mnogo znače
    imunitet o rever kače,
    a Naprednjaci imaju navijače,
    pa žive bez briga
    još im samo fali Liga,
    njihov prilaz Naprednjacima je tanak
    svoju cenu ugovara Čanak,
    ali nema nigde prekodrinskog Krkana
    Tomislava Bokana,
    što me čudi jer sud je o njemu prestao da sudi,
    pa on svoje znanje Naprednjacima nudi,
    pa ti narode (stoko) ne talasaj,
    već za ovu bagru glasaj
    i možeš svoje snove prestati sniti,
    jer uz ove dobro ti sigurno neće biti.
  • Nsad

    07.03.2020 11:33
    Nsad
    Na ovoj listi nedostaje Čanak i Šešelj..ionako će podržati Vučića posle izbora za komad vlasti...Čanak je bar pošten jer je na lokalu u N.Sadu već sad na vlasti sa Vučićem.
  • Ns

    07.03.2020 09:40
    Ns
    Dosta članova neće glasati za SNS i oni to dobro znaju,pada im rejting u N.Sadu pa su nervozni..vide ljudi šta rade i koga stavljaju na liste odbornika..da se naježiš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.