VIDEO: Privedeno 15 osoba zbog incidenta ispred Skupštine u kojem su učestvovali Obradović, ministri i poslanici

Policija je, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 osoba koje su učestvovale u današnjem incidentu ispred Skupštine Srbije, kada je napadnut Marijan Rističević, drugi poslanici i osobe koje su ulazile u parlament.
VIDEO: Privedeno 15 osoba zbog incidenta ispred Skupštine u kojem su učestvovali Obradović, ministri i poslanici
Foto: N1 (Screenshot)
"Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom", navodi MUP, bez drugih detalja o uhapšenima.
 
Poslanici Dveri i njihove pristalice na čelu sa Boškom Obradovićem organizovali su danas protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, a bilo je koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće kolacije i ministrima koji su dolazili na sednicu. Oni su nosili zastave Srbije i Dveri, transparente na kojima piše "Dole Vlada", "Ne može Vaskrs, ali izbori mogu", "Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu", duvali u pištaljke i vikali "Vučiću, lopove", "Izdao si Kosovo".
 
U trenutku kada je u Skupštinu dolazio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, došlo je koškanja i prepirke, a ministra je obezbeđenje sprovelo do ulaza u parlament. Obradović je Lončaru rekao da se "spremi za zatvor" i da će mu "suditi narod", dok su ostali vikali "Lončare, lopove".
 
 
Predstavnici Dveri dočekali su i poslanika SNS Milovana Drecuna i vikali "Izdali ste Kosovo". Oni su krenuli ka njemu i opet je bilo guranja na stepeništu.
 
Predstavnici Dveri rekli su da je Drecun nasrnuo na poslanicu Mariju Janjušević. Ona je rekla da je Drecun njoj govorio lascivne reči koje ona ne može javno da ponovi.
 
"Nisam dozvolila da mi priđe dovoljno blizu da me povredi", rekla je Janjušević.
 
Upitan čemu ovaj protest, Obradović je pitao šta nije jasno.
 
"Osam godina neko krši Ustav. Laže, krade, izdaje. Na svaki način ponižava državu", rekao je Obradović i dodao da se Dveri bune jer to neće da trpe. "Nema fizičkog nasilja, mi samo govorimo ko je kriminalac, ko je izdao Kosovo. Imamo obavezu da se suprotstavimo ovoj nenormalnoj i kriminalnoj vlasti", rekao je Obradović.
 
On je rekao da poziva sve poslanike opozicije na pobunu i da nađu svoj način.
 
"Došlo je vreme za pobunu, za obračune", rekao je Obradović.
 
On je rekao da se danas menjaju dva važna izborna zakona, da su izbori raspisani po jednoj proceduri, a da će se sada potpisi prikupljati po drugoj proceduri.
 
Obradović je pozvao građane da u subotu u 19 časova izađu na centralne trgove i ulice svojih gradova, svim prevoznim sredstvima koja poseduju, i da do 20:05 časova budu u protestnoj vožnji.
 
Dok se Obradović obraćao novinarima, u zgradu Skupštine ulazio je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, koga su poslanici i pristalice Dveri dočekali rečima "Čedo, lopove", "Ua", "Čedo Šiptare" i "Izdali ste Kosovo".
 
 
Jovanović je pokušao da nešto kaže Obradoviću i obrati se medijima, ali mu je ovaj uzvratio sa: "Dvadeset godina nas kradeš, i šta ti nije jasno, ti si jedan od najvećih izdajica, lopova i kriminalaca na srpskoj političkoj sceni".
 
Poslanik Marijan Rističević je snimljen kako ulazi u zgradu Skupštine pocepanog sakoa. 
 
Gojković: Napad na Rističevića fašistički, bez obezbeđenja ne bi preživeo 
 
Predsednica Skupstine Maja Gojković osudila je danas napad poslanika Dveri Boška Obradovića na poslanika Marjana Rističevića. Ona je rekla da je taj napad fašistički.
 
Dodala je da je Rističević brutalno napadnut, da su ga napali, gazili i tukli i da on bez obezbeđenja ne bi uspeo da se izvuče i preživeo.
 
 
Rističević (levo) iscepanog sakoa
 
Ona je pokazala Rističevićev pocepani sako i rekla da taj sako predstavlja građane koji su glasali za njega.
 
"Ovo može da nastane samo ako vas fašisti brutalno napadnu, gaze i tuku", rekla je Gojković.
 
Ona je dodala da on na maski ima tragove krvi.
 
Gojković je pozvala nadležne da reaguju i kažu šta napad na poslanika zaista znači i pozvala EU da da ocenu o "fašističkom ponašanju poslanika oličenim u Bošku Obradoviću". Ona je rekla da su se takvi prizori viđeni uoči dolaska na vlast Adolfa Hitlera.

Komentari 143

  • V

    10.05.2020 21:01
    Serpe i lonci su moj zivot
  • Mile

    09.05.2020 21:18
    @dijasporac
    Vratices se zato sto tamo gde si sada bi ziveo u penziji kao pas, na hlebu i jogurtu svaki dan. Iskreno, pitanje je koliko ce taj penzioni fond dugo biti odrziv, nisam bas siguran da ti je ta penzija zagarantovana.
  • putin Rugalac

    09.05.2020 17:17
    Ptić Rugalac
    a u koju ti bulimentu spadas, kafansku? pa obradovic je ruski covek

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.