Skup podrške poslanicima Dveri završen ispred RTS-a

Ispred ulaza u Narodnu Skupštinu održan je skup "Protest ćutanjem", koji je organizovao opozicioni Srpski pokret Dveri, u znak podrške narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji na tom mestu protekle nedelje štrajkuju glađu.
Skup podrške poslanicima Dveri završen ispred RTS-a
Foto: FoNet/Aleksandar Levajković
Predstavnici Dveri nisu uspeli da uđu ni na jedna vrata javnog servisa da predaju svoje zahteve, pa su ih zalepili na ulaz iz Takovske ulice i najavili da će narednih dana dolaziti da ih uruče. Skup je počeo u 17 sati.
 
Protest na kom se okupilo više od dve stotine građana je održan bez političkih govora, a grupa je samo u više navrata aplaudirala i zviždala u pištaljke.
 
Demonstranti su nosili transparente "Sloboda, sigurnost i pravda za sve", "Nema izbora", kao i transparente podrške lideru Dveri Obradoviću.
 
Okupljeni su u jednom trenutku pevali himnu Srbije, nakon čega su gradjani formirali kolonu koja se uputila u protestnu šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije.
 
Ispred zgrade javnog servisa, okupljenima se obratio poslanik Dveri Dragan Vesović, koji je zamolio da dok on i njegova koleginica iz poslaničke grupe Marija Janjušević podnose zahtev da RTS intervjuiše Obradovića "niko (novinarima) ne uputi ružnu reč", već da svoje negodovanje pokažu duvanjem u pištaljke.
 
"Već treći dan Marija Janjušević i ja dolazimo da medijskom servisu predamo jedan jedini zahtev, da počene da objektivno radi svoj posao, a da ljudima koji se ne slažu sa vladajućom strankom (da priliku) da kažu koji su razlozi njihovog štrajka i našeg nezadovoljstva", kazao je Vesović.
 
Nakon što nisu ušli na glavni ulaz RTS-a, Vesović je povorku uputio na ulaz iz Aberdareve ulice "da provere da li bi tamo neko od novinara primio narodne poslanike". Vesović je nakon toga kazao da su na ulaz zalepili zahteve, i dodao da će zajedno sa Janjušević "dolaziti svaki dan, dok ne uruče zahteve", a dodao je da će pozvati na nove proteste ako uskoro ne dobiju odgovor iz javnog servisa.
 
Na pitanje zašto skup nije održan uz mere socijalne distance, on je rekao da je na skupu ispred Skupštine "pokazano da nisu kao neki drugi", a da prilikom šetnje nije bilo moguće održavati distancu od dva metra između učesnika.
  • @Novosađanin

    18.05.2020 07:55
    6000 ljudi u 4 autobusa? Da nije malo nemoguće prijatelju?
  • Mirelo

    18.05.2020 00:24
    iako
    iako nisam desnicar, podrska Bosku Obradovicu, Iako nisam ekstrem nit podrzavam veliki deo njegovih izjava i polticke ideologije treba imati herca pa i na ovakav nacn pokazati svoje nezadovoljstvo. Pored ovakvog naroda, ja verujem da on moze i da umre od gladi i zedji niko ne bi shvatio poruku. A poruka je, sendvicari se prodaju za komad hleba i malo salame koju hiljadu a obraz se brani i postom i gladju ako treba. Nista nije trazio sto je nenarmalno i svaki mu je zahtev na mestu.

    Obradović i Kostić zahtevaju poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštitu eparhija SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija, kao i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

  • DjakoN

    17.05.2020 22:45
    diplomac
    Djilas i dveri imaju samo u medijima podrsku i masu... Zna narod da su prodani!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.