Proglašena izborna lista pod rednim brojem 8 - "Neka maske padnu"

Gradska izborna komisija proglasila je danas izbornu listu "Nek maske padnu - Zelena stranka - Nova stranka", koju je podnela koalicija "Nek maske padnu" za izbor odbornika Skupštine Grada Novog Sada.
Proglašena izborna lista pod rednim brojem 8 - "Neka maske padnu"
Foto: 021.rs
Oni će na lokalnim izborima 21. juna biti pod rednim brojem 8.
 
"Novi Sad je mesto gde je nastala Zelena stranka i gde smo počeli našu borbu protiv zagađenja grada, a za očuvanje svakog drveta, čišćenje Dunava i proširenje zelenih površina u gradu. Zato smo danas ponosni što su nam Novosađani dali svoj potpis i što su time omogućili nastavak naše borbe", izjavio je predsednik Zelene stranke Goran Čabradi.

Kako je naveo, glavna zapisana tačka sporazuma Zelene i Nove stranke je da neće nakon izbora biti koalicija i bilo kakvih nagodbi sa Srpskom naprednom strankom.

"U prethodnom periodu smo inicirali niz stvari koje se tiču zaštite životne sredine, i pre svega zdravlja građana. Pokrenuli smo inicijativu rešavanja problema najvećeg smetlišta u Evropi, divlje deponije u Novom Sadu, pokrenuli smo izgradnju novog parka u Novom Sadu, inicirali smo izdvajanje 1% budžeta grada za personalne asistente osoba sa invaliditetom, kao i niz drugih inicijativa. Imamo set mera protiv zagađenja vazduha i ne želimo da naši građani dišu najzagađeniji vazduh na svetu. Tražimo poverenje građana da te mere počnemo da sprovodimo. Isto tako glas za listu Nek maske padnu je glas protiv GMO, glas za bezbednu i zdravu hranu, glas za oštro kažnjavanje svih zagađivača kojih i Novi Sad i te kako ima", naglasio je Čabradi.
 
Podsetimo, u Novom Sadu za sada ima osam izbornih lista i to:
 
1. "Aleksandar Vučić - Za našu decu",
2. "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS) Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma",
3. "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka",
4. "Sasvim druga priča - Novosađani",
5. "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratski Novi Sad (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu)",
6. "Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István - Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor" i
7. "Istina - Adavidera - Ivana Vujasin".
8. "Nek maske padnu - Zelena stranka - Nova stranka"
 
Izborne liste za lokalne izbore mogu se podneti do 5. juna u ponoć.
  • Duško

    01.06.2020 21:24
    čorbica
    Mutna čorba, kad vas čovek vidi dođe mu da neglasa u opšte.
  • Cccc

    01.06.2020 18:17
    Ko su sad pa ovi?
  • misa avokado

    01.06.2020 06:22
    Zna li neko ko su ovi 4. sasvim druga priča? Svuda sam pokusao da vidim ko su ljudi iza te liste, za koga bi trebalo da se glasa, ali ne uspevam... osim što imaju jako lep sajt i ig nalog

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.